Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 9. července 2007

pondělí 9. července od 19.15
Od 12. do 15. července potrvá letošní ročník nadžánrového festivalu Colours Of Ostrava. Hlavními hvězdami budou nejslavnější romská kapela světa Gipsy Kings a šansoniérka Marianne Faithfull. Podruhé do Ostravy přijede král balkánské dechovky Goran Bregović, vystoupí zde kamerunský basista Richard Bona, dívčí duo CocoRosie, polské Brathanki, Salsa Celtica a mnoho dalších. Rozhovor s tiskovým mluvčím festivalu Jiřím Sedlákem si můžete poslechnout v pondělí 9. července od 19.15.

úterý 10. července od 19.15 + sobota 14. července od 15.00
Směs folku, alternativní hudby a dalších stylů, vtipné vlastní texty i nápaditě zhudebněná poezie. To vše patří k pražské skupině Hm…, která má na svém kontě dvě samostatná alba a nedávno se podílela také na kompilaci Brno město básníků. Rozhovor s členy skupiny Hm… do pořadu Jak se vám líbí natočila Radka Rozkovcová.

středa 11. července od 16.00
Skupina Vltavín vznikla ve Frýdlantu v severních Čechách v roce 1997. V roce 2002 získala Interpretační Portu ve finále Trampské Porty v Ústí nad Labem a o dva roky se jí totéž podařilo ve finále Porty v Jihlavě. Loni v září se původní šestičlenná sestava Vltavínu zúžila na duo, které tvoří Roman Piroch (zpěv, kytary, dobré) a David Turek (zpěv, kytara, klávesy, trubka, akordeon). „Nový" Vltavín vystoupí živě na Proglasu ve středu 11. července od 19.15 v pořadu Jak se vám líbí.
 
čtvrtek 12. července 19.15
I letos bude na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou k dispozici CD se záznamem z loňského ročníku festivalu. Album dostalo název Vokály, hlasy, zpívání, tedy stejný jako ústřední téma celého loňského ročníku. Účinkují na něm například Jaromír Nečas s Hudeckou úderkou, skotské písničkářky Anne Martin a Ingrid Henderson, irský písničkář Mark Geary nebo bubenice a zpěvačka Dobet Gnahoré z Pobřeží slonoviny. Album vám představí dramaturg Folkových prázdnin Michal Schmidt v Jak se vám líbí 12. července.

pátek 13. července od 19.15
Každý druhý pátek v měsíci patří pořad Jak se vám líbí brněnskému Trans World Radiu a měsíčníku o křesťanské hudbě Takt. I tentokrát jej připravují Jana Peřtová a Petr Maček.

sobota 14. července od 19.15 a úterý 17. července od 16.55
Fanoušci písničkářky Radůzy netrpělivě čekají na nové studiové album, které vyjde na podzim pod názvem V salonu barokních dam. Radůza na začátku letošního roku shrnula svou dosavadní kariéru koncertním albem Vše je jedním a DVD Půjdu, kam chci. Profilový pořad o Radůze s ukázkami nejen z těchto koncertních nahrávek vám v repríze nabídneme v sobotu 14. července od 19.15 a znovu v úterý 17. července odpoledne.