Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 16. července 2007

úterý 17. července od 19.15
Čtvrtý ročník nadžánrového festivalu Hoří, má panenko! proběhne v Lipůvce na Blanensku v sobotu 21. července od 16 h. Účinkují Poutníci, Trní, Drive, Ivo Viktorin s Michaelem Vašíčkem a Pavel Bobek. Více prozradí v úterním Jak se vám líbí dramaturg festivalu David Němeček.

středa 18. července v 16.00
Ve dnech 3. a 4. srpna se v Bystřičce na Vsetínsku uskuteční už devátý ročník festivalu Starý dobrý western, jedné z našich největších přehlídek zaměřených na country a bluegrass. Letos zde vystoupí například Robert Křesťan s Druhou trávou, Pavel Bobek, Spirituál kvintet, Petr Brandejs Band, ale také místní skupiny Vrkoč, Dareband nebo Gympleři. A právě s Gymplery, kteří festival pořádají, si bude Milan Tesař povídat ve studiu Proglasu 18. července od 16.00.

středa 18. července od 19.15 + sobota 21. července od 15.00
Další setkání s Milanem Pálešem z hudebního vydavatelství Indies Scope Records nabídneme na Proglasu ve středu 18. července. Můžete se těšit na ukázky z připravovaných alb, která vyjdou po prázdninách. V premiéře například zazní část svity Jiřího Pavlici Chvění nebo ukázka z nového alba slovenské bluesové skupiny ZVA 12-28 Band.
 
čtvrtek 19. července 19.15
Skupina Pražský výběr II pod vedením Michaela Kocába natočila letos album s názvem Vymlácený rockový palice. Z původní sestavy Výběru zůstal vedle Kocába pouze bubeník Klaudius Kryšpín, dalšími členy jsou zpěvačka Zlata Kinská, baskytarista Richard Scheufler a australský kytarista Glenn Proudfoot. A právě on bude společně s Klaudiem Kryšpínem a s manažerem skupiny Alešem Nejedlem hostem čtvrtečního Jak se vám líbí.

pátek 20. července od 19.15
V pátek 20. července budeme v pořadu Jak se vám líbí zvát na festival Žalmanův folkový Kyjov. Koná se v sobotu 28. července od 18.00 a vystoupí na něm například Devítka, Žalman & spol., Hradišťan nebo Jarret. Na festival vás pozve jeho dramaturg, František Linhárek z Umělecké agentury Poutníci.

sobota 21. července od 19.15 a úterý 24. července od 16.55
Festivalová sezóna je v plném proudu a my vás v pořadu Slyšte, lidé! pozveme na několik zajímavých akce přelomu července a srpna. Naše pozornost se zaměříme například na Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou, na festival Music In The Park v Praze nebo na Starý dobrý western v Bystřičce.