Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 13. srpna 2007

pondělí 13. srpna od 19.15
Bluesový písničkář Pepa Streichl natočil své nové album Za dveřmi se svým triem, které dále tvoří Kuba Kupčík (perkuse) a Roman Černý (harmonika). S natáčením desky pomohli ve studiu také hosté – Míra Kašpar na rezofonickou kytaru, Jiří Stehlík na banjo nebo Andonis Civopulos na akustickou kytaru. Album obsahuje především Streichlovy autorské skladby, dále dva tradicionály a dva texty Jaroslava Wykrenta. Rozhovor s Pepou Streichlem si můžete poslechnout v pořadu Jak se vám líbí v pondělí 13. srpna.

úterý 14. srpna od 19.15
Třicátý třetí ročník oblíbeného folkového festivalu Mohelnický dostavník proběhne v termínu 30. srpna až 2. září v Mohelnici na Šumpersku. Účinkovat budou například Wabi Daněk, Burana Orffchester, Vojta Kiďák Tomáško, Žalman & spol., Lokálka, Hop trop, Žamboši, Sestry Steinovy, Spirituál kvintet a mnoho dalších. Chybět nebude ohňostroj, táborový oheň, country bál nebo nedělní katolická mše přímo v areálu festivalu. Více informací o letošním programu prozradí v úterý 14. srpna Pavel Aligátor Nenkovský, který festival od jeho prvního ročníku pořádá.

středa 15. srpna výjimečně od 16.00!!!
Novinky svého vydavatelství přijde do studia představit Jaromír Kratochvíl z brněnského vydavatelství Indies Happy Trails. Představí sampler z loňských Folkových prázdnin z Náměště nad Oslavou Vokály, hlasy, zpívání, dále album Horňácké muziky Petra Mičky, připravované koncertní CD Pavla Hammela a Radima Hladíka a taktéž připravované dvojalbum s archivními nahrávkami skupiny Marsyas.

čtvrtek 16. srpna od 19.15
Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu španělské kultury Iberica začíná ve středu 22. srpna v Praze a Boskovicích a do soboty 25. 8. nabídne fanouškům v Brně, Praze a Boskovicích řadu atraktivních koncertů a temperamentních tanečních kreací. Nosným tématem letošního ročníku festivalu španělské kultury je tanec. Více prozradí kytarista Petr Vít, dramaturg festivalu, ve čtvrtek 16. srpna v Jak se vám líbí.

pátek 17. srpna od 19.15
V pátek 17. srpna si v pořadu Jak se vám líbí můžete poslechnout rozhovor se severočeskou písničkářkou Janou Vébrovou. Zatímco loni ještě hrávala na komorních a alternativních přehlídkách, letos už roztleskávala tisícové davy na obřích festivalech. Jana Vébrová nám představí album Kykyrý, které jí začátkem léta vydala společnost Indies Scope Records.

sobota 18. srpna od 15.00
V repríze uvedeme pořad o letošních držitelích ceny Krtek z našeho největšího folkového festivalu Zahrada. V diváckém hlasování zvítězila skupina Burana Orffchester před kapelami Načas a Epy de Mye. Z písničkářů a dvojic se divákům nejvíce líbil Pavel Helan. A cenu pořadatelského štábu obdržela bratislavská skupina Sanyland. Rozhovory se všemi oceněnými jsme natočili přímo na Zahradě.

sobota 18. srpna od 19.15 a úterý 21. srpna od 16.55
Druhým a zároveň závěrečným dílem bude pokračovat seriál Folk pro třetí tisíciletí v rámci cyklu Slyšte, lidé! Představíme si v něm například skupiny Ty Syčáci, Folk3mail, Šarközi, písničkářky Pavlu Milcovou a Janu Vébrovou, Sestry Steinovy a další progresivní zástupce české písničkářské scény.