Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 20. srpna 2007

úterý 21. srpna od 19.15
Pořadatel Míla Pražák přijede pozvat posluchače na festival Folková Ohře, který se koná 25. a 26. srpna na Hauenštejně, Horním hradě, nedaleko Stráže nad Ohří. Vystoupí na něm například Jablkoň, Hromosvod, Bob a bobci, Asonance, Strašlivá podívaná, Hradní duo, Cop a další.

středa 22. srpna od 19.15
Devátý ročník festivalu Eurotrialog se koná v Mikulově od 23. do 26. srpna. V amfiteátru a na dalších scénách se setkají tak různorodí interpreti, jako jsou tichá šansoniérka Sylvie Krobová, hlučná rakouská kapela Tres Hombres nebo ženská vokální skupina Yellow Sisters. Dalšími letošními hosty jsou Neočekávaný dýchánek, Dan Bárta s orchestrem N. O. D., Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem nebo skupina Traband. Součástí programu je také promítání kultovního filmu A bude hůř! Posluchače Proglasu přijede v předvečer festivalu pozvat pořadatel Romek Hanzlík.

čtvrtek 23. srpna od 19.15
Z Horní Bečvy (a více či méně přilehlých oblastí) pochází folkrocková skupina Z Horní Dolní a dál na jih. Na svých stránkách tvrdí: „Naše kapela se zabývá vlastní tvorbou inspirovanou nejrůznějšími styly a náš repertoár je směsicí odlišných pohledů a zkušeností jednotlivých členů kapely. Od rocku, jazzu až po country a lidovou muziku." Rozhovor s jejími členy uvedeme ve čtvrtek 23. srpna.

pátek 24. srpna od 19.15 + repríza v sobotu 25. srpna od 15.00
Jan Spálený se skupinou ASPM natočil letos nové album Zahrada v dešti, na kterém vedle kapelníkových autorských písní najdete i převzaté skladby Randyho Newmana, Toma Waitse nebo Paula McCartneyho. Rozhovor s Janem Spáleným jsme pořídili na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou těsně po povedeném koncertě kapely. Spálený bude hovořit mimo jiné o zpěvu v jistém anglickém nářečí nebo o hře Michala Gery na křídlovku.

sobota 25. srpna od 19.15 a úterý 28. srpna od 16.55
Písničkář Vlasta Třešňák natočil nedávno druhé album se svou doprovodnou rockovou kapelou. CD se jmenuje Skopolamin a je především po textové stránce velmi radikální. Šedesátiminutový profil jednoho z mála stále důvěryhodných autorů protestsongů u nás vám nabídneme v dalším vydání pořadu Slyšte, lidé!