Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Citujeme z www.radiotv.cz

Nejposlouchanější regionální stanice u nás – Radio Blaník – se rozšíří do jižních, západních a severních Čech. Jeho program budou přebírat Eldorádio, Radio Karolína a Radio Děčín, tedy stanice, které patří do rodiny rádií formátované jako czech conservative skupiny Media Bohemia. Vyplývá to z tiskové zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která dnes schválila žádosti zmíněných stanic o změnu názvu.
 

Radio Blaník, které si alespoň jednou týdně naladí 725 tisíc posluchačů, se brzy rozšíří do dalších regionů. rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes schválila změnu názvu Radia Karolína na Radio Blaník západní Čechy, Radia Děčín na Radio Blaník severní Čechy a Eldorádia na Radio Blaník jižní Čechy. Kromě centrálního Radia Blaník dnes jeho porogram přináší také bývalé Radio Vranov pod názvem Radio Blaník jižní Morava.

Radia Karolína, Eldorádio a Děčín, společně s východočeským Radiem Ok a středomoravským Radiem Apollo patří do třetí rodiny rádií skupiny Media Bohemia, které s formátem czech conservative dosud neměly, narozdíl od rodin Fajnradio a Hitradio, společný název. Radia OK a Apollo se zatím žádné změny netýkají. Více viz Eldorádio a Karolína míří od country ke šlágrům. Další podrobnosti a vyjádření vedení City Multimedia a Media Bohemia přineseme v pátek. (www.radiotv.cz)