Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

USLYŠÍTE NA RADIU PROGLAS OD 9. DO 20. LISTOPADU

Rozhovor s písničkářem Vladimírem Veitem, představení nového alba Majerových brzdových tabulek nebo minikoncert slovenské skupiny Dlhé diely přímo ze studia. To všechno a spousta dalšího vás čeká na vlnách Radia Proglas v příštích dnech.

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

úterý 9. listopadu:
Na mezinárodní festival Blues Alive vás přijde pozvat jeho dramaturg, hudební publicista Ondřej Bezr. Festival se koná v Šumperku od 18. do 20. listopadu a vystoupí na něm například Visegrád Blues Band v čele s Petrem Lipou, Vladimír Mišík & ETC…, Corey Harris (USA) nebo Ľuboš Beňa (SR).

středa 10. listopadu:
Živě bude hrát na Proglasu brněnská country kapela Kaskadéři. Ta se krátce po natočení svého zatím posledního alba Něžná rozpadla na dvě frakce. Zatímco část bývalých členů pokračuje dál pod názvem Noví Kaskadéři, kapelník David Čumpelík se zpěvačkou Danou Gubčovou angažovali nové spoluhráče a vystupují pod zavedeným názvem. Posluchačům Proglasu zahrají minimálně pět úplně nových písní.

čtvrtek 11. listopadu:
Opakujeme rozhovor Radka Habáně s rockovou kapelou -123 min. o jejím aktuálním albu XL Live. Dozvíte se například, jaký vztah mají pánové Bína, Janáček a Vajgl k legendární americké skupině Nirvana.

pátek 12. listopadu:
Hostem pořadu Jak se vám líbí bude písničkář Vladimír Veit, svého času spolupracovník Karla Kryla nebo Jaroslava Hutky. V současné době Veit žije poblíž jihočeské Soběslavi a vlastním nákladem vydává nové desky. Ta nejnovější má název Variace na renesanční téma a obsahuje zhudebněnou poezii Václava Hraběte.

pondělí 15. listopadu:
Kytarista Daniel Salontay a zpěvačka a baskytaristka Šina tvoří spolu se svým nerozlučným přítelem Xi-Di-Nimem (tj. minidiskem) současnou sestavu bratislavské formace Dlhé diely. V těchto dnech jim vychází nové (už páté) CD Sveta diely, jehož prodej se duo rozhodlo podpořit krátkým turné po Čechách a Moravě. V jeho rámci vystoupí také živě na Proglasu v pořadu Jak se vám líbí. Těšit se můžete především na nové skladby.

úterý 16. listopadu:
Nové, v pořadí své druhé album vydává v těchto dnech pražská skupina Ahmed má hlad, která patří do volného sdružení Festival stejnejch ksichtů a která se věnuje lidové hudbě východní Evropy a Balkánu. Název nové CD zní Magdan. Rozhovor s členy skupiny si můžete poslechnout v Jak se vám líbí.

středa 17. listopadu:
Nové CD natočila také skupina Majerovy brzdové tabulky, jejíž tvorba se stále pohybuje na hraně folku a alternativní hudby. Album se jmenuje Pálava a vedle melodické titulní skladby nebo písně Volání jara stojí za pozornost například závěrečná Sangria, parodie nejen na latinskoamerické rytmy i na oblibu keltské muziky. Hostem ve vysílání Proglasu bude kapelník „Majerovek" Petr Linhart. (repríza pořadu)

čtvrtek 18. listopadu:
Bývalý kapelník pardubické skupiny Poupata Vít Troníček letos sestavil novou formaci, kterou nazval Marien. Premiéra této kapely na vlnách Proglasu se odehraje 18. listopadu, kdy kapela zahraje několik svých písní živě přímo ve studiu.

pátek 19. listopadu:
Ke sledování dalšího dílu měsíčníku Takt vás pozvou Jana Peřtová a Petr Maček. Čekají vás opět informace z oboru domácí i zahraniční křesťanské hudby.

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

sobota 13. listopadu:
Nové CD natočila také skupina Majerovy brzdové tabulky, jejíž tvorba se stále pohybuje na hraně folku a alternativní hudby. Album se jmenuje Pálava a vedle melodické titulní skladby nebo písně Volání jara stojí za pozornost například závěrečná Sangria, parodie nejen na latinskoamerické rytmy i na oblibu keltské muziky. Hostem ve vysílání Proglasu bude kapelník „Majerovek" Petr Linhart. (premiéra pořadu)

sobota 20. listopadu:
Repríza rozhovoru s irským písničkářem Glenem Hansardem, kapelníkem rockové skupiny The Frames. Glen ve studiu zahrál živě sedm písní včetně dvou skladeb z nového alba Burn The Maps a také několika úplných novinek.

Hudební týdeník Slyšte, lidé! (sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

sobota 13. listopadu:
Repríza profilu skupiny Nezmaři z července 2004.

sobota 20. listopadu:
Jihočeský folk. Pořad především o těch kapelách z jižních Čech, které se v posledních letech probojovaly do finále Zahrady, případně dalších velkých festivalů.