Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

USLYŠÍTE NA RADIU PROGLAS OD 22. LISTOPADU

Tento týden zařazuje Proglas do svého vysílání rozhovor s Vlastou Redlem o novém albu Dopisy z květin. Poprvé si budete moci poslechnout sedm písní z novinky kapely, která se jmenuje Každý den jinak.

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

pondělí 22. listopadu:
Rozhovor s Vlastou Redlem o novém albu Dopisy z květin, na kterém se autorsky podíleli i další členové skupiny: Michael Vašíček a Karel Macálka. Poprvé se v Redlově skupině také výrazněji představuje Petra Šany Šanclová, multiinstrumentalistka, písničkářka a bývalá členka Bokomary.

úterý 23. listopadu:
Na festival Alternativa do Prahy vás pozve Lucie Klímová ze sdružení Unijazz. Těšit se můžete na ukázky laptopové hudby, na kombinaci country a elektroniky nebo na práci s hlasem, kterou předvede zpěvačka Ridina Ahmed. Festival Alternativa se v Praze koná ve dnech 25. listopadu až 4. prosince.

středa 24. listopadu:
Hostem bude opět po dvou měsících Milán Páleš, šéf hudebního vydavatelství Indies Records. Představí vám novinky a nabídne vám v telefonických soutěžích CD Těšínské nebe (písně Jarka Nohavici v aranžích Tomáše Kočka v podání herců těšínského divadla) a DVD Hradišťanu O slunovratu.

čtvrtek 25. listopadu:
Jirka Králík, houslista bluegrassové skupiny Rowdy Rascals (a bývalý člen souboru Sunny Side), se představí ve společném živé vystoupení s americkou zpěvačkou Judy Coder ze studia Proglas.

pátek 26. listopadu:
Štěpán Novotný z kutnohorské folkové skupiny Vocativ pozve posluchače na Adventní setkání křesťanských hudebních skupin. To se koná v sobotu 27. listopadu odpoledne v Kutné Hoře.

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

sobota 27. listopadu:
Svůj společný projekt vám představí dvě výrazné hudební osobnosti – klávesista a skladatel Zdeněk Král (známý ze skupiny KK Band, ze spolupráce s Žofií Kabelkovou nebo s herečkou Marianou Chmelařovou nebo ze sólových projektů) a bangladéšský zpěvák Mohsin Mortaba (jinak člen skupiny Hypnotix). Jejich nové album se jmenuje Bošonto.

Hudební týdeník Slyšte, lidé!

(sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

sobota 27. listopadu:
České písničkářky: Dozvíte se, co je nového u Martiny Trchové, Aleny Vítové, Magdy Brožkové, Lucie Faltýnkové, Terezy Terčové, Žofie Kabelkové, Jany Bauerové a dalších písničkářek. Možná se dočkáte i ukázek z některých úplně nových alb.

Autor je hudebním redaktorem Radia Proglas.