Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

TANYA TUCKER

Dnešní legendou bude  po delší době opět zpěvačka, a to dokonce zpěvačka stále aktivní, zpěvačka, která začala zpívat jako dětská hvězda, postupem času ale své publikum neztratila, jak se to stalo jiným slavným dětem, publikum  stárnulo s ní a a ukázalo se , že její dětské úspěchy byly opravdu dány talentem, který jí zůstal i ve zralem věku, také jedna z „dam country music" – navíc dáma, která kromě tradičních ženských vlastností vnesla do country i jistou rockovou dravost. – Tanya Tucker.

Tanya TuckerTanya Tucker se narodila v Seminole v Texasu v roce 1959 a docela jej s rodiči procestovala protože její otec byl majitelem stavební firmy. V šesti letech se začala učit na saxofon o dva roky později se rozhodla, že bude zpívat a začala hned odvážně – natočila duet s Mel Tillisem, který byl okouzlen jejím talentem. V roce 1969 se rodina odstěhovala do Las Vegas a dívenka začala pravidelně vystupovat na přehlídkách talentů.  Natočila také demosnímek, ten zaujal autorku Dolores Fuller a ta jí doporučila producentu Billy Sherrillovi. I jej okouzlila a tak jí zařídil kontrakt u Columbia Records. Původně pro ní plánoval roztomilou dětskou verzi písně Nejšťastnější dívka v celých USA ale pak změnil rozhodnutí a Tanya nazpívala píseň Delta Dawn z repertoáru Bette Midler. Singl vyšel na jaře 1972, okamžitě nadchl publikum a skončil na šestém místě hitparády countryové. O něco menší úspěch měla i na hitparádě popové.

To jí bylo 13 let a šňůra úspěchů se rozeběhla – další hitový singl přišel na konci roku 1972 – Love is the Answer, a její třetí singl dokázal na hitparádě zvítězit  – to bylo na jaře 1973 a jmenoval se Jak se jmenuje tvá matka. I další dvě písně byly na špičce žebříčku: Blood Red and Going Down a Would you lay with me. A v roce 1975 byla nezpochybnitelnou hvězdou. Podepisuje také novou smlouvu MCA Rec. A série hitů pokračuje i přes rok 1978, ve kterém Tanya poněkud změnila image směrem k rocku a natočila album T.N.T. Možná bylo trochu odvážné, ale risk se vyplatil – její publikum ho přijalo tak jako změnu image zpěvačky a album bylo zase zlaté. Začátkem let osmdesátých ale přeci jen přichází jisté zvolnění tempa kariéry Tanji Tucker – v roce 1980 měla jen dva hity v hitparádě. Natočila ale také několik písní s Glennem Campbellem, kde se pro změnu ukázala ze své romantické stránky a debutovala ve filmu Hard Country. K Arista rec. přechází v roce 1982, což jí na chvíli prospělo, mimo jiné z toho byl hit I feel right, a rovněž jí byla k duhu další změna firmy v roce 1985, kdy přešla k Capitol Rec. Opět oživila hitparádový úspěch, tentokrát s písní One love at a time..

U firmy Capitol Tanya Tucker setrvala po zbytek osmdesátých let i v letech devadesátých a právě tak setrvává na countryové hitparádě, i když ne na těch nejvyšších pozicích. Není ale v úloze zasloužilé umělkyně, těžící ze své minulé slávy, spíše připomíná na správnou chvíli  čekající osobnost, která je stále ve hře. V roce 2002 vydala své 31, album.