Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS NA PŘELOMU ROKU

Hitparáda Kolem se toč

pondělí 27. prosince v 16,55 h začíná repríza Galahitparády, žebříčku nejúspěšnějších skladeb posluchačské hitparády Proglasu za rok 2004. V pořadu uslyšíte například Terebint, Spirituál kvintet, Pacifik, sourozence Ulrychovy, Daniela Císaře a další úspěšné interprety. První řádné kolo hitparády v novém roce si můžete naladit v neděli 2. ledna od 19 h nebo v pondělí 3. ledna v 16,55.

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

pondělí 27. prosince

Připravujeme pro vás ohlédnutí za živými koncerty z našeho studia, které se v uplynulém roce konaly v rámci pořadu Jak se vám líbí. Uslyšíte například skupiny Zlomzas, Prameny, Vltavín, Žofii Kabelkovou, Není zač, BF Orchestra a další.

úterý 28. prosince:

Jarka Smoláková z plzeňské skupiny Gutta vám představí album Přišli sme na čest zpievajíc. To obsahuje duchovní i světské lidové písně ze Španělska, Francie, Itálie a Německa, českou středověkou a renesanční hudbu a několik koled.

středa 29. prosince:

Opakujeme rozhovor s členy trampské skupiny Tempo di vlak Robinem Cowboyem Hillem a Petrem Brumlem Donáthem. Řeč je především o aktuálním albu Tajná přání.

čtvrtek 30. prosince:

Hostem pořadu bude Pavel Rada, šéfredaktor iFOLKu. Dozvíte se, jak funguje redakce tohoto serveru a také jak se můžete stát jeho přispěvatelem.

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

sobota 1. ledna:

V repríze si budete moci poslechnout rozhovor s Jiřím Pavlicou, hudebníkem, skladatelem a primášem Hradišťanu. Představíme si DVD . Představíme si DVD O slunovratu a stejnojmenný zpěvník a rozhovoříme se také o Pavlicově Oratoriu smíru. Tuto skladbu mimochodem Česká televize uvede v premiéře přibližně půl hodiny po skončení rozhovoru.

Hudební týdeník Slyšte, lidé! (sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

sobota 1. ledna:

V první části přehledu nejvýznamnějších hudebních událostí roku 2004 se budeme věnovat folku a příbuzným žánrům. Hrát si budeme například z nových alb Cimbal Classicu, Sester Steinových a Jablkoně, zmíníme vítěze obou , zmíníme vítěze obou Port a Zahrady, připomeneme si projekt Těšínské nieboiebo a jednu píseň pošleme Zuzaně Navarové.