Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

USLYŠÍTE NA PROGLASU V TÝDNU OD 10. LEDNA

I v letošním roce vám bude iFOLK přinášet informace o připravovaných hudebních pořadech Radia Proglas. Dozvíte se především o připravovaných tématech rozhovorů v Jak se vám líbí a o obsahu hudebního týdeníku Milana Tesaře Slyšte, lidé! Pravidelně můžete také každý všední den v 7.15 a ve 14.30 h poslouchat profilovou rubriku Třikrát z Proglasu Proglasu a v neděli v 19 h si nenechte ujít posluchačskou hitparádu Kolem se toč (s reprízou v pondělí v 16.55 h).

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

 
úterý 11. ledna:

Hostem pořadu bude Pavel Macků, "muž mnoha profesí". Vystudoval matematiku a fyziku na Přírodovědecké fakultě v Brně a teologii na Teologické fakultě v Olomouci, v Brně dále absolvoval doktorandské studium fyziky. Je též držitelem diplomu "Čestný absolvent konzervatoře v oboru Hudební skladba", uděleného hudebním skladatelem P. Slezákem, laureátem ceny Leoše Janáčka. Pavel Macků se mimo jiné zabývá starou hudbou, sám staví repliky historických hudebních nástrojů a také na ně hraje. Ve své soukromé sbírce má přes 100 nástrojů, z nichž na některé bude hrát přímo ve studiu.

 
středa 12. ledna:

Proglas uvede návštěvu ze zahraničí, americké bluesmany Claytona Goldsteina a Stonewalla Jacksona. Pánové ze státu Missouri absolvovali v prosinci několik koncertů v České republice (například v brněnském klubu Stará pekárna) a na letošní jaro připravují několik dalších vystoupení. V USA vystupovali po boku takových hvězd, jako jsou Eric Clapton nebo Sheryl Crow.

 
čtvrtek 13. ledna:

Ve studiu Proglasu bude hrát živě brněnská kapela Blues na druhou, která hraje blues s prvky reggae, funky, rocku a jazzu. Na svém kontě má zatím pouze demonahrávku 3 + 1 zdarma.

 
pátek 14. ledna:

Jana Peřtová a Petr Maček uvedou další vydání svého měsíčníku o křesťanské hudbě Takt.

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

 
sobota 15. ledna:

Uvedeme rozhovor s Jiřím Veisserem, zakládajícím (a dnes už bývalým) členem skupiny Rangers. Řeč bude o bilančním CD a DVD skupiny Rangers, o současném Veisserově sólovém repertoáru i o jeho knize Jak jsem (do)plaval s Rangers, která v těchto dnech vychází.

Hudební týdeník Slyšte, lidé! (sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

 
sobota 15. ledna:

Zakončíme třídílný seriál o nejlepších hudebních albech roku 2004; třetí část bude patřit zahraniční produkci. Do subjektivního výběru Milana Tesaře se vešly například nahrávky Lennyho Kravitze, U2, Aerosmith, Chrise Rey, The Magnetic Fields, Jamieho Culluma, Manic Street Preachers a dalších.