Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Pozvánka na Folkový kvítek

Přírodní divadlo Konopiště rozkvete v sobotu 14. května již počtrnácté Folkovým kvítkem. První venkovní hudební festival v roce zahájí v deset hodin svým vystoupením legendární skupina Pacifik Tonyho Linharta.

Po ní budou následovat vystoupení Pavlíny Jíšové a CS Bandu,skupiny Koňaboj, Nezmarů, Fešáků, bluegrassového Copu, Wabiho Daňka a Miloše Dvořáčka, písničkářky Žofie Kabelkové, skupiny Traband, Roberta Křesťana a Druhé trávy, Martiny Trchové a Karolíny Skalníkové, Honzy Nedvěda, Čankišou a Jardy Samsona Lenka. Dále vystoupí poprvé v České republice polská skupina z Katovic Beltaine, hrající keltskou hudbu. Celý program bude uzavírat Jiří Schmitzer, Ivo Batoušek a Jumping Drums, Radka Fišarová za doprovodu akordeonu Jarmily Vlachové s písněmi Edith Piaf, kvarteto Vlasta Redl, Jarda Samson Lenk, Slávek Janoušek a Šany, plzeňský Semtex a ve tři hodiny po půlnoci, na úplný závěr festivalu vystoupí Divokej Bill.

Součástí hlavního programu bude národní finále autorsko-interpretační dětské soutěže. Na Konopišti vystoupí před odbornou porotou vítězové šesti postupových kol, osm sólistů a osm skupin.

Dopoledne bude patřit již tradičně dětem. Nebudou chybět indiánské soutěže, jízda na koních, rýžování zlata, rafting na rybníce a velmi oblíbené lezecké dovednosti. I letos bude udělena na Konopišti cena „ŘÁD RYTÍŘE ČESKÉHO A MORAVSKÉHO FOLKU", o kterém hlasovali návštěvníci webových stránek Folkového kvítku.

Dále bude pro návštěvníky připraveno pestré občerstvení ve čtyřiceti stáncích, možnost ubytování v kempu ve vlastních stanech. V celém areálu a kempu bude platit zákaz rozdělávání ohňů a vstup pejskům. Další informace lze najít na www.folkovykvitek.cz. Na vaši návštěvu se těší pořadatelé z organizace KVĚT – sdružení klubů dětí a dětských domovů v ČR a vzkazují vám: „Přijďte se potěšit čtrnácti hodinovým maratónem skvělé muziky a vstupným přispějtena děti v dětských domovech."