Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

DEN ČTVRTÝ ANEB PORTA KONČÍ…

Sobotní ráno pozvolna probouzelo areál plzeňského výstaviště zpět do hudebního života. Výsledky byly vyhlášeny, v mnohých případech i důkladně oslaveny, a tak čtvrtý den Porty se nesl v uvolněné atmosféře.

F. Nedvěd a Druhé podání (foto Cejvik) Dopoledne opět patřilo country tancům na scéně U sudu za pomoci Louisiany. Recitály se znovu rozběhly a znovu se ukázalo, že všem kapelám se hraje lépe na malé scéně než na hlavním pódiu. Ve slunečním dnu se diváci přelévali podle chuti – od Samsona s partou přes Vojtu Kiďáka Tomáška s Ríšou Melicharem přes AG flek až k Frantovi Nedvědovi s Druhým podáním…

Těsně před vypuknutím Dvorany dusno vyvrcholilo, mraky zčernaly a vypadalo to, že loňská živelná pohroma by mohla mít své opakování… Naštěstí vše skončilo sice prudkým, ale krátkým deštěm. Vlajka zněla do rytmu posledních kapek. Na Dvoraně kromě přítomných vítězů – tedy Strašlivé podívané, Douda bandu, Drive a Romana Špildy Špilínka – zahrál Kamelot, Klíč, Vojta Kiďák Tomáško a Ríša Melichar, František Nedvěd a Druhé podání a AG flek.

Příjemný večer ukončil čtyři muzikantské dny. Porta si hledá své místo a žádné srovnávání tu není na místě. Ani s minulostí, ani s jinými festivaly. Letošní finále bylo příjemným hudebním prožitkem a dokáže-li Porta doladit některé nedostatky za svými kulisami, mohla by obhájit svoje pevné místo na mapě hudebního světa.

Předseda Sdružení Porta Josef Tornádo Pecl oznámil po včerejší Dvoraně, že Porta 2002 končí. Porta 2003 právě začala…

Milan Belmondo Plch