Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PIVNÍ KŘEST

Když si rozdělím koncerty, kterých jsem se jako divák letos účastnil, zjistím, že několik z nich bylo mizerných, drtivá většina dobrých až výborných, ale zdaleka nejméně jich bylo nezapomenutelných. Koncertů s takovým přízviskem nemůže být logicky mnoho, protože člověk nemá paměť jako slon a dokáže si jich navždy (či alespoň na hodně dlouho) zapamatovat jen omezený počet. Křest CD Už máme basy píva koupený skupiny Nadoraz byl jedním z nich a jelikož jsem měl s sebou kameru, vznikla foto-video-reportáž.

Nezmaři si mimo hezkých písní připravili i nové vědecké pojednání doktora Zajíce o fenoménu jménem Nadoraz.

A tady ji máme, dle slov Jima Drengubáka, světoznámou kapelu Nadoraz. Po kratší výměně názorů s Pavlem Zajícem se pánové od Nezmarů dohodli, že Nadoraz si tento lichotivý přívlastek opravdu zaslouží s tím, že skupina je světoznámá zejména na hradecku.

Hradecký dixieland – není co dodat.

Znalec Nadorazu hned pozná, že zatímco se Radek Havel chystá na své rapové číslo Upečte koně, upečte koně, Rosťa Stárek má exhibice v „bubnování na hubu“ v této písni za sebou a už jen přicmrndává.

Miloš Dvořáček neboli český Mike Oldfield se na pódiu ukázal bohužel jen na pár písní.

Na pódiu nechyběly ani tance, v tuto chvíli si taneční pár Janoušek-Lenk vystřihl valčík, jako vizuální doprovod k písni Vlasty Redla Zase nic.

Zdá se, že triu Zůstali jsme doma aneb Redlovi, Lenkovi a Janouškovi se zastesklo po společných šňůrách.

O vysmáté obličeje nebyla na pódiu nouze. Zdeněk Hrachový a Staňa Bartošík měli celý večer k dispozici pívy narvanou ledničku v zákulisí, ale na jejich muzice to nebylo poznat.

Letní festivalové dny končívají často až po půlnoci, ale aby se až do „hodiny duchů“ protáhl i křest CD, to se nevídá často. Fleretu patřil závěr výborného večera a cestou domů mrazivou nocí jsme si mohli po pravdě prozpěvovat Zafúkané, zafúkané… A nakonec slíbené video. Sestřih má délku 2:39 min, cca 8MB a vystupuje v něm Rosťa Stárek „na hubu“, Nadoraz coby doprovodná kapela Samsona Lenka a písničkářské trio Zůstali jsme doma. Klip se nachází zde.

David Jirků