Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PO ROCE VÁNOCE, VÁNOCE PŘICHÁZEJÍ

Za pár dní začínají Vánoční prázdniny v Telči. Konec roku přímo vybízí k rekapitulaci, pojďme se tedy trochu projít programem pětidenního festivalu, koho že si to Milan Medvěd Kolář do Telče pozval.

Míša Leicht
Copácký lídr byl letos hodně vidět, a to nejen díky N@vashow Anděl 2001, odkud si Cop jako nejlepší country/bluegrass kapela odvezl okřídlenou sošku. Míša Leicht se na pódiu čím dál častěji objevuje jako moderátor a nověji též jako písničkář. Právě v této podobě se 30. prosince představí v Telči.

Pavlína Jíšová
Jako interpretka vlastních písní se v posledních letech pravidelně objevovala také Pavlína Jíšová. V roce 2002 učinila očekávaný, avšak přesto překvapivý krok, když nadobro odešla ze slavných Nezmarů. Její samostatné vystoupení 31. prosince nebude v Telči žádnou novinkou, Pavlína tu takto hraje už poněkolikáté.

Poupata
Poupata se letos dožila deseti let a čtvrtého CD. Poprvé za celou kapelní éru došlo k personální změně, když odešla zpěvačka Šárka Nováková. Uvolněné místo bylo rychle zaplněno a skupina už opět hraje v šesti. Čerstvou novinkou jsou nové stránky Poupat, což byla dlouho informační bolístka kapely. Na web se můžete podívat hned, na koncert až 29. prosince.

Žalman a spol.
Poupata slavila deset, Žalmanův aspol dvacet a v současné sestavě se zdá být velmi stabilní. Jako jeden z prvních folkařů ozkoušel tento rok Pavel Žalman Lohonka, jaké to je povídat si na stránkách internetFOLKu on-line se svými příznivci a posluchači. On-line v Telči bude Žalman a spol 29. prosince

Devítka
Když už je řeč o Žalmanovi, je řeč trochu i o Devítce. Kulatiny se nám letos nějak množí, Devítka je pro změnu desetiletá. Kdo se před časem bál, že spojení Honzy Brože a Jindřišky Petrákové s Žalmanovým aspolem povede k zániku Devítky, může být už dnes klidný, obě kapely koexistují ve vzácné shodě. Na vlastní oči a uši se můžete přesvědčit 30. prosince.

Jarret
Kolik že je Jarretu let? Deset? No, co k tomu dodat… Po velice kladném ohlasu, který vyvolalo v roce 1997 první CD této liberecké formace, si nechali Jarreti opravdu dlouhý čas na album druhé, které vydali až letos pod křídly vydavatelství Indies. Dlužno říci, že se čekání opravdu vyplatilo. Jarretu patří předposlední den Vánočních prázdnin v Telči – 31. prosinec.

Kapel se v Telči objeví samozřejmě mnohem více. Tradičně nemůže chybět Cimbal Classic, s housličkami přijede Jan Hrubý a Kukulín, s mandolínou Radim Zenkl, mladé a neklidné budou zastupovat například Kaluže, Disneyband nebo Bonsai č. 3. A bude toho samozřejmě mnohem, mnohem víc, protože telčské koncerty nejsou jen o hudbě, ale hlavně o atmosféře, která se slovy dá stěží popsat.

David Jirků