Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

JEDENÁCTÝ FESTIVAL SETKÁNÍ NA KONOPIŠTI

začíná už v sobotu 13. 8. 2005 v 15:00.

World & folk music festival Setkání (letos Setkání s ČPP) se odehrává už po jedenácté a v přírodním divadle na Konopišti už po osmé – první tři ročníky proběhly v Týnci nad Sázavou. Do druhé dekády vstupuje festival s nabitým programem, už není jen "inventurou folkové sezóny", ale nabízí dlouhou řadu hvězdných jmen.

Vlasta Redl překonal nemoci a v současné době pracuje na několika projektech. Na Konopišti se objeví s kapelou Každý den jinak. A nejen to – muzikanti z KDJ se představí ve svých souběžných projektech: Petra Šany Šanclová jako osobitá písničkářka a rockerka a klávesista Karel Macálka v čele akustického tria MMS.

Nováčkem na Konopišti bude skupina Traband, zdobící nejvýznamnější festivaly a sama letos ozdobená soškou Anděla. Hlavní proud domácí folkové scény budou reprezentovat skupiny Nezmaři a Cop, vzácným hostem bude Pavel Bobek. Další legenda Oskar Petr, zakládající člen skupiny Marsyas a autor mnohých textů např. skupiny Lucie vystoupí s formací Fabrika Akustika. Ke špičce folkrockové scény patří dnes i liberecká skupina Jarret se zpěvačkou Hankou Skřivánkovou a bubeníkem Janem Nohou.

Mezi novými jmény se objeví letošní absolutní vítěz festivalu Zahrada skupina Bezefšeho a letošní vítězka písničkářské soutěže Zahrady (a také semifinalistka SuperStar) Tereza Terčová.

Návštěvníci by si rozhodně neměli nechat ujít začátek festivalu. Hned v 15 hodin začne bubenická smršť dnes už i v zahraniční věhlasné skupiny Jumping Drums. Konec koncertu je naplánován na půlnoc.

Vstupenky (cena 170 Kč v předprodeji, 220 Kč na místě) lze sehnat v několika stovkách předprodejů v sítích TicketArt, Ticketportal, Ticketpro, Ticketstream, Vstupenky.cz po celé republice a samozřejmě i na místě. Děti a vůbec osoby menší než 130 cm dostanou vstupenku na festival za 1 Kč. Slevy pro invalidy pouze na místě.

V programu jsou pro návštěvníky přichystány různé soutěže či nabídka hudebních vydavatelství a samozřejmě bohaté a rozmanité občerstvení. Táboření je možné, vjezd auty a rozdělávání ohňů v zámeckém parku je vyloučené. Existuje možnost zajistit si ubytování v nedalekém autocampu (cca 500 m.) Parkování je možné na parkovišti pod zámkem. Psi a další zvířectvo nemají přístup povolen.