Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bob Dylan 7.11.2005 od 20:00 Praha – Sazka Arena

Vstupenky JIŽ OD 350 Kč, a dále pak za 800 a 900 Kč na stání a 790, 980, a 1400 Kč na sezení ve všech prodejních místech Sazka, online na www.sazkaticket.cz a telefonicky na callcentru 266 121 122.

Bob DylanBob Dylan (vlastním jménem Robert Allen Zimmerman narozen 24. 5. 1941 v Duluth, Minnesota, USA ) je jedním za základních tvůrců popkultury druhé poloviny dvacátého století. Jeho písně známe všichni a není důležité zda je interpretuje sám autor či kdokoli z celé plejády umělců, kteří s oblibou a hojně sahají po jeho písních. Každá z nich nese punc geniality a značku té nejvyšší hudební kvality. A nejde jen o hudbu. Jde i o poselství, které je v jeho textech i v jeho životních postojích.

Nakřáplý Dylanův hlas je stejně nezaměnitelný jako způsob, jakým zbořil do té doby zažité představy o zpěvákovi. Dylan je pro dějiny hudebního průmyslu nenahraditelný. Sám obohatil výrazový rejstřík a hudební formy o řadu nových stylů, které pak dál rozvíjeli jeho následovníci i další generace umělců.

Bob Dylan je tajemná postava současného showbusinessu. V době kdy se všichni tlačí do médií, "protože to bez nich prostě nejde" , on neposkytl již více než dvacet let jediný rozhovor! O tom o čem dnes Dylan přemýšlí můžeme usuzovat jen z jeho písní. I v tom zůstává věrný ideálu, že umělec má hovořit prostřednictvím své tvorby.

A tak se nezdržuje rozhovory a balast bulváru přenechává těm bezvýznamnějším. S železnou pravidelností vydává další skvělá alba a především je stále na nikdy nekončícím turné.

Letošní již čtvrtá zastávka Boba Dylana v Praze bude pro některé první, pro jiné několikátou příležitostí být zase v moci tohoto legendárního a uhrančivého génia.

Jeho přítomnost byla a je vždy velkou událostí. O jeho nevyčerpatelné energii se mohli přesvědčit všichni, kteří viděli jeho předchozí vystoupení.

Každé končilo „standing ovation" a všichni jsme byli odměněni. A 7. listopadu tohoto roku zase budeme.

Více o umělci na: www.bobdylan.com
Alba Boba Dylana najdete u Sony BMG