Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 21. listopadu

pondělí 21. listopadu v 19.15 h:
Pavel Kopřiva, hudebník a majitel vydavatelství FT Records, je v současné době na turné po Spojených státech se skupinou VKV. Krátce před odletem však navštívil studio Proglasu a natočil s hudebním redaktorem Milanem Tesařem rozhovor o novinkách své "stáje". Na značce FT Records totiž před několika dny vyšel výběr archivních nahrávek jihomoravských trampských kapel Volání větru, dále záznam z letošního Festivalu Slunce ze Strážnice Písně legend a také reedice koncertního alba Hradišťanu a Spirituál kvintetu Vánoční koncert.

úterý 22. listopadu od 19.15 h:
Třebíčská kapela FruFru, která hraje směs rocku a funky, oslavila v říjnu své páté narozeniny. Nyní jí vychází nové album s názvem Nevěř tichu, které vám zpěvák Václav Bartoš představí v pořadu Jak se vám líbí 22. listopadu. Bartoš byl dříve členem brněnské skupiny Pluto, ve které působil vedle bubeníka Pavla Fajta a současných členů skupiny Ty Syčáci Petra Zavadila a Tomáše Fröhlicha.

středa 23. listopadu od 19.15 h:
Rozhovor s Lubošem Javůrkem, kapelníkem skupiny Bokomara, Proglas odvysílal už 15. října. Nyní si však můžete poslechnout reprízu. Řeč bude o albu Cenathálie, které vzniklo ve spolupráci s textařem Milanem Jablonským. Ten se při psaní textů inspiroval slavnými divadelními hrami.

čtvrtek 24. listopadu od 19.15 h + repríza: sobota 26. listopadu od 15 h:
Skupina Poutníci letos celý rok slaví své 35. narozeniny. Jak oslavy probíhaly a kdy a kde vyvrcholí, se dozvíte v pořadu s kapelníkem současné sestavy Jiřím Karasem Polou. Pořad moderuje Petr Pololáník.

pátek 25. listopadu od 19.15 h:
Robert Balzar patří k nejlepším českým jazzovým kontrabasistům. Jeho hru můžete obdivovat nejen na jeho autorských albech, ale také ve skupině Dana Bárty Illustratosphere, se kterou natočil dvě alba a ve které působí i koncertně. Robert Balzar přijal pozvání do studia Proglasu, aby představil aktuální album svého tria, nazvané Overnight.

sobota 26. listopadu od 19.15 h:
Další vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! bude patřit novinkám z romské hudby. Představíme si nové album ženské trojice Triny, sáhneme po posledním CD Věry Bílé a skupiny Kale nebo po nahrávce dětského souboru Romale.