Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 19. prosince

úterý 20. prosince od 19.15 h:
Valašská cimbálová muzika Soláň letos oslavila 15 let své existence. Jako ohlédnutí za svou dosavadní činností vydala album Dobře je s muzigú…, které obsahuje písně robotní, zbojnické, milostné, svatební a vojenské. Do studia Proglasu je přijdou představit tři členové Soláně – primáš Lukáš Španihel a sourozenci Monika (cimbál) a Martin (viola) Kovářovi.

středa 21. prosince od 19.15 h:
Každou třetí středu v měsíci vysílá Proglas třičtvrtěhodinu s novinkami vydavatelství Indies. Tentokrát vám přijde předvánoční nadílku představit Petr Vaněk za produkční skupinu MG. Hovořit se bude o nových albech Ivána Gutiérreze (Madera), Už jsme doma (20 letů), Ivy Bittové (The Party) a o kompilaci dětských písní Havěť všelijaká.

čtvrtek 22. prosince od 19.15 h:
Dlouho očekávané společné album Ivo Cicvárka, Žofie Kabelkové a Marcela Kříže s názvem Panoptikum je na světě! Vychází u Indies Records a obsahuje skladby všech tří protagonistů. V doprovodné skupině se sešli například Antonín Mühlhansl (saxofony), Petra Klementová (flétny), Hubert Ratschker (trubka), Petr Šmiřák (tuba), Honza Žamboch (kytary) nebo Jana Havlová (violoncello). Rozhovor s Ivo Cicvárkem a Žofií Kabelkovou opakujeme ve čtvrtek 22. prosince.

pátek 23. prosince od 19.15 h:
Své druhé studiové album natočila skupina Svítání. Nazvala je Quo vadis, Angelina? a představuje se na něm v novém obsazení, s novým stylem (nazvaným "original Czech music") a se spoustou zajímavých hostů. Více prozradí kapelník Jiří Fadrný v pátek 23. prosince.

V sobotu 24. prosince se pořady Jak se vám líbí a Slyšte, lidé! nevysílají. Hned na začátku dalšího týdne však Proglas přinese dvě speciální vánoční vydání pořadu Jak se vám líbí – rozhovor se skupinou Mošny o albu Od večeře kosti (26. prosince) a povídání s Daliborem Štruncem ze skupiny Cimbal Classic o albu Vánoce v Rožnově, které právě vychází v reedici (27. prosince).