Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 6. února

úterý 7. února od 19.15 h
V komorním prostředí brněnského klubu Stará Pekárna se odehrávají zajímavé koncerty interpretů blues, world music, jazzu, alternativy i rocku. Česká televize zde pravidelně natáčí své pořady Blues ze Staré Pekárny a Sólo pro… O novinkách z dění ve Staré Pekárně, jejímž je Proglas mediálním partnerem, bude ve studiu hovořit jeden z dramaturgů klubu Jiří Spěšný.
 
středa 8. února od 19.15 h
Jedním z největších objevů loňského roku je krnovská skupina Bratři Orffové, jejíž žánrově nezařaditelná hudba se stejně dobře hodí na folkový festival jako do jazzového klubu. I když má za sebou teprve čtyři vystoupení, o jejím albu Bingriwingri se píše v superlativech. Ústřední postava Bratrů Orffových, skladatel a zpěvák Ivan Gajdoš, bude v pořadu Jak se vám líbí hovořit mimo jiné o koncertní podobě kapely, která v těchto dnech začíná plně fungovat. Vedle autorských písní Bratrů Orffových uslyšíte v pořadu také tatarskou lidovou píseň v jejich úpravě.

čtvrtek 9. února od 19.15 h
Jazzovou skupinu Saxtime založil saxofonista Bedřich Šmarda poté, co se vrátil ze studií na prestižní Berklee College Of Music v americkém Bostonu. Sestava kapely je střídavě tří nebo čtyřčlenná – vedle saxofonu v ní najdeme kytaru a bicí, případně i klavír. V rozhovoru s Bedřichem Šmardou se například dozvíte, proč kapelník Saxtimu dává přednost tenorovému a sopránovému saxofonu před altovým. A vedle skladeb z pět let starého alba skupiny uslyšíte i několik dosud nevydaných demonahrávek.

pátek 10. února od 19.15 h
U dalšího vydání měsíčníku Takt vás přivítají Jana Peřtová a Petr Maček. Těšit se můžete opět na novinky ze světa křesťanské hudby.

sobota 11. února od 15 h
Proglas opakuje rozhovor s písničkářem Slávkem Janouškem: o dvojalbu Kousek Slávy Janouška s dosud nevydanými koncertními nahrávkami a o reedici alba Kdo to zavinil z roku 1987.

sobota 11. února od 19.15 a úterý 14. února od 16.55
V rámci týdeníku Slyšte, lidé! Proglas přinese 60minutový profil zpěváka Dana Bárty. Vedle ukázek z aktuálního koncertního dvojalba se můžete těšit například na připomínku Bártova účinkování v muzikálu Jesus Christ Superstar nebo na ukázku jeho interpretace skladby George Gershwina.