Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 20. února

úterý 21. února od 19.15 h
Nedávno byl hostem vysílání Proglasu Ivan Gajdoš, kapelník jednoho z objevů loňského roku, skupiny Bratři Orffové (tento rozhovor mimochodem vysíláme v repríze 25. února). Tentýž Ivan Gajdoš má však ještě jednu kapelu s názvem Poslední výstřel. Ta funguje podstatě déle než Bratři Orffové a tvoří zajímavý protipól k jejich klidné a zasněné folkové hudbě. Poslední výstřel totiž hraje svižný rock s příměsí funky, vyznačuje se dadaistickými a jakoby naivními texty, často zhudebňuje jednoduché říkanky. Rozhovor s Ivanem Gajdošem o jeho druhé a méně uhlazené kapele poslouchejte na Proglasu 21. února večer.

středa 22. února od 19.15 h
Další vydání svého občasníku Muzika bez hranic připravuje externí spolupracovník Radia Proglas Petr Šafařík.

čtvrtek 23. února od 19.15 h
Baskytarista Pavel Jakub Ryba se jako studiový muzikant podílel se na albech Karla Gotta nebo Hany Zagorové, kterou doprovází i na koncertech. Vedle toho však má svou vlastní jazzovou kapelu Mind The Step, se kterou právě vydává koncertní album Jazz na Hradě. Právě jemu bude věnovaný pořad Jak se vám líbí 23. února.

pátek 24. února od 19.15 h
O tom, že tvrdá rocková hudba a křesťanské texty k sobě mohou docela dobře ladit, se vás bude snažit přesvědčit Vlado Bis, polovina slovenského dua N. D. E. (Near Dead Experience). Vlado je autorem veškerého repertoáru, hraje na kytaru, basu a bicí (a kromě toho je také členem skupiny dvou slovenských křesťanských písničkářů, Richarda Čanakyho a Marka Novotného). Rozhovor v pořadu Jak se vám líbí bude věnovaný albu Hlas nenarodených, které N. D. E. vydali v loňském roce.

sobota 25. února od 15 h
Opakujeme rozhovor s Ivanem Gajdošem, kapelníkem skupiny Bratři Orffové. Kapela z Krnova, která loni příjemně překvapila svým křehkým albem Bingriwingri, v těchto dnech začíná intenzivněji vystupovat a připravuje se mimo jiné na svou první festivalovou sezónu.

sobota 25. února od 19.15 h a úterý 28. února od 16.55 h
Hrdiny hudebního týdeníku Slyšte, lidé! budou Miroslav Paleček a Michael Janík. Milan Tesař vám pustí jejich archivní i novější společné nahrávky, věnovat se bude sólovým projektům Mirka Palečka a také textařským aktivitám Michaela Janíka.