Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 27. února

pondělí 27. února od 19.15 h
Frýdecká folkrocková kapela Kajkery natočila své první album Bo. Skupina funguje sedm let a chlubit se může například účastí ve finále Zahrady v roce 2004 nebo ziskem Porty o rok dříve. Své CD vám její členové představí v pořadu Jak se vám líbí v pondělí 27. února od 19.15 h. Rozhovor moderuje Petr Pololáník.

úterý 28. února od 19.15 h
Odpolední směna je nová kapela Karla Markytána a Blanky Táborské, bývalých členů AG Fleku. Dalším členem skupiny je někdejší zpěvák Fleretu Pavel Kačes Husár. Proč se právě tito muzikanti dali dohromady a zda připravují společné autorské písně, se dozvíte v pořadu Jak se vám líbí v úterý 28. února. Představíme si album Večírek, na kterém Odpolední směna hraje především písně z předchozích projektů svých členů.

čtvrtek 2. března od 19.15 h
Hostem ve studiu bude hráč na banjo Luboš Malina, člen Druhé trávy a autor několika pozoruhodných sólových alb. Představíme si jeho nejnovější projekt, desku Dueling Fingers, kterou natočil společně s banjistou z Copu Martinem Fridrichem. Album obsahuje také dva zajímavé duety, které v pořadu také uslyšíte. V jednom se sešli zpěváci obou zmíněných kapel, tedy Robert Křesťan a Míša Leicht. Druhou píseň nazpívali Katka García a Peter Rowan.

pátek 3. března od 19.15 h
Štěpán Policer, někdejší člen folkové skupiny Svítání, je sbormistrem Scholy brněnské mládeže. Soubor nedávno vydal album s živými nahrávkami z loňského celosvětového setkání katolické mládeže z Kolína nad Rýnem, kde právě Schola brněnské mládeže doprovázela akce české výpravy. Rozhovor se členy scholy Štěpánem Policerem a Ondřejem Múčkou uvede Radek Habáň v pátek 3. března.

sobota 4. března od 15 h
Jedním z nejzáslužnějších vydavatelských počinů loňského roku je vydání dvojalba Works/Věci skladatele, klavíristy a šansoniéra Jiřího Bulise. První disk obsahuje 45 šansonů v podání autora i dalších interpretů (Jan Vodňanský, Marie Rottrová, Marta Kubišová a další). Na druhém CD najdete 36 velmi různorodých instrumentálních skladeb – od jazzových miniatur přes scénickou divadelní hudbu až po televizní a filmové melodie. Jiří Bulis sice pocházel z Chomutova, avšak velkou část svého života prožil na Moravě. Studoval hudební výchovu na pedagogické fakultě v Brně a také skladbu na JAMU. Už v roce 1963 začal psát pro chomutovské Divadlo v podloubí, později spolupracoval s brněnským Divadlem na provázku (kde v několika inscenacích působil i jako herec a často jako klavírista) a ještě intenzivněji s HaDivadlem. Napsal hudbu pro více než 30 televizních inscenací a filmů (například pro řadu dílů oblíbeného cyklu Bakaláři). Vedle toho Bulis skládal písně a šansony – často na texty českých i světových básníků. Jiří Bulis zahynul při autonehodě v roce 1993. Bylo mu 46 let. – Reprízu rozhovoru s vydavatelem alba Vukem Kratěnou vysílá Proglas v sobotu 4. března od 15 h.

sobota 4. února od 19.15 h a úterý 7. února od 16.55 h
Tématem týdeníku Slyšte, lidé! bude britská skupina Depeche Mode. Milan Tesař se zaměří především na aktuální album Playing The Angel, avšak nabídne vám i několik archivních nahrávek kapely.