Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

KOA, Žofka a Na moll

KOAŽhavé tóny mollového tanga. Akordeon zní, jako by šlo o život, prsty se míhají po černobílých klávesách: stoptime! A celá kapela se nadechuje ke strhujícímu finále písničky Čirikleskero tango, kterou žene kupředu naléhavý výraz Mária Biháriho. Začíná další hudební setkání, které Vám zprostředkuje televizní magazín folkové a s folkem spřízněné hudby Na moll.

Skupina KOA měla  zdatného autora v Máriovi již v době, kdy jsme si zvuk skupiny spojovali hlavně s písničkářkou Zuzanou Navarovou. Některé věci vrátit nelze, má smysl se dívat dopředu. Právě tak jako to dělají muzikanti z KOA. K Máriovi se autorsky přidali i další členové kapely, takže brzy můžeme čekat jejich nové album. Navnadí Vás na ně nejen píseň Čirikleskero tango, ale i bláznivá, hříčkami prošpikovaná Valentýna a Biele vrány, píseň křehká jako tající sníh.

KOA využila svého práva zvolit si druhého hosta pořadu: vybrala Žofii Kabelkovou, s kterou je pojí několikaleté přátelství a řada společných koncertů. Žofie sice letos přerušila svoji sólovou kariéru, ale nabídku od přátel z KOA neodmítla, tudíž budete moci vychutnat její vyznání Podivnej valčík i skladbu Sestřičko, v níž se autorsky potkala s Marcelem Křížem.

Zofie KabelkovaHitparáda Top na moll je plně v rukou televizních diváků, kteří volí postupující písně. Oproti minulému pořadí došlo na špici ke slušné revoluci!

Reportáž Vám připomene, že blížící se Vánoce nelze podceňovat – tak alespoň soudí Michal Němec ze skupiny Jablkoň, v jehož pražském bytě jsme tentokrát nakrátko zakotvili. Barbora Koudelková se s Michalem bavila o dětství, pálení desek, volejbalu, Bohuslavovi Martinů i trampské písni. Což přesně odpovídá kolážové smršti, která se na posluchače valí z téměř každé Jablkoňské desky.

Konec se neúprosně blíží, připomeneme si alespoň výročí Zdeňka Vřešťála. A Vám připomínám, že pokud to máte blízko do Brna, můžete se zúčastnit natáčení Na moll živě. Marien a písničkářka Alena Vítová, toť naši příští hosté. Brno, 9. března. Sraz diváků v 18.40 před vchodem do studia Typos, ulice Jezuitská. Vstup zdarma – stačí pouze poslat registrační mail na adresu namoll@ceskatelevize. Do mailu uveďte počet osob. Obratem potvrdíme, jestli je ještě volno.

Sledujte Na moll ve čtvrtek 2. března ve 23.05 na programu ČT1.
Reprízy:
3. března, ČT 1, 3.25
5. března, ČT 2, 7.10