Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Acoustic Impact v Kafárně

Až na druhý pokus se mi poštěstilo, abych si mohla poslechnout Acoustic ImpactKafárně na kus řeči v Bezručových sadech. Jedná se nejspíš o jejich oblíbenou pražskou scénu, o čemž svědčí nejen fakt, že je jinde v Praze těžko můžete zaslechnout, ale i publikum a průběh koncertu.

V kavárně se sešla komorní, avšak velmi pozorná sestava posluchačů, která vytvořila skutečně klubovní atmosféru. Koncert slovem provázel perkusista Martin Máca a bylo znát, že se obrací ke známému kroužku fanoušků. A jaký byl samotný koncert?

Skupina svůj styl definuje jako latin-jazz-flamenco, takže jsem na koncert dorazila plna očekávání exotických španělských rytmů s příchutí jazzu. Musím přiznat, že ačkoliv se do jisté míry očekávání naplnilo, byla v něm lehká příměs zklamání. Muzikantská zručnost hráčů na dvě akustické kytary, klávesy a perkuse, vzájemné předávání sól, nakonec i celá zvukomalebnost skladeb nezastřela to, že je to hudba sice velmi příjemná, ale tak trochu v pozici kulisy. Možná k tomu částečně přispívá instrumentální charakter skladeb, možná nedostatek nápadů nebo odvahy experimentovat.

Každopádně by občas bylo potřeba narušit usazený styl hudby a nenechat utéct posluchačovu pozornost… Vlastně i krátkost této reportáže svědčí o tom, že sehrané a suverénně hrající skupině není co vytknout, ale není ani na co upozornit.

Přesto si myslím, že pokud chcete strávit večer v příjemné hudební společnosti, při svěžím rytmu a užít si kvalitní hru muzikantů, koncertem Acousticu nesáhnete vedle.