Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Téměř vše o folku na jednom místě

Články a informace o folkové, country a trampské muzice – bluegrass nevyjímaje – vycházejí na různých místech internetu. Kromě iFOLKu, který právě čtete, je zde FOLKtime, Countryworld, Folk & country, Folk.sk a také spousta kapelních stránek, osobních blogů a podobně. Kontrolovat pravidelně všechna ta místa, zda se "neurodil" nový článek, je časově docela náročné.

A právě proto připravil iFOLK novou službu – FOLK NEWS. Jedná se o výpis aktuálních článků z několika sledovaných zdrojů. Nové články jsou vyhledávány každých 15 minut, a tak vám na FOLK NEWS nic aktuálního neunikne.

Služba běží zatím ve zkušebním provozu – není ještě zcela hotova grafika a dalších několik maličkostí, ale po technické stránce je již nyní plně funkční a můžete si ji směle vyzkoušet.

Než vám prozradím adresu, chtěl bych nejdříve vyzvat kapely, které na svých stránkách mají RSS kanál, aby mi poslali jeho adresu, pokud chtějí své stránky zařadit mezi ty, které FOLK NEWS sleduje. To se týká i blogerů, kteří píší o FCT muzice, a případných dalších autorů, kteří chtějí, aby se o jejich článcích vědělo.

A také bych chtěl poděkovat Honzovi Hučínovi, který měl nápad na tuto službu, Janu Bienovi (Weblogy.cz), který dodal a zprovoznil technické řešení služby, a všem dalším, kteří se na vzniku a testování služby podíleli.

A nyní již ta adresa. http://novinky.ifolk.cz  nebo http://news.ifolk.eu.