Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 29. května

pondělí 29. května od 19.15
Festival Slunce proběhne ve Strážnici ve dnech 14. – 15. července. Účinkují například Miro Žbirka, Michal Prokop, Robert Křesťan s Druhou trávou, Synkopy 61, Vlasta Redl, Odpolední směna, Kamelot a další. Organizátor festivalu Pavel Kopřiva přijde do Proglasu informovat o akci v pondělí 29. května večer.

úterý 30. května od 19.15
Na krátkém českém turné byla na začátku května nizozemská rocková skupina Taxi To The Ocean. Při té příležitosti navštívili její členové Joost Oskamp (basa) a Just Posthumus (zpěv, kytara) studio Proglasu a odpovídali na otázky Milana Tesaře. Pořad si můžete poslechnout v úterý večer.

středa 31. května od 19.15
Letos na podzim vydá své nové album brněnská alternativně folková skupina Květy. Některé nové písně vám Květy zahrají živě ve středu v pořadu Jak se vám líbí přímo ve studiu Proglasu.

čtvrtek 1. června od 19.15
Další koncert ze studia vám Proglas nabídne ve čtvrtek 1. června. Hosty budou členové ostravské bluesové kapely Old Blues Company.

pátek 2. června od 19.15
Skupině Jablkoň vyšlo na začátku letošního roku koncertní CD a DVD Oslava, natočené loni v létě na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. Na albu vedle kapely účinkují zajímaví hosté jako Zuzana Lapčíková, Petr Váša, Jiří Stivín a další. O Oslavě a nejen o ní budou na Proglasu hovořit kapelník Jablkoně Michal Němec a služebně nejmladší členka skupiny Anička Duchaňová.

sobota 3. června od 15 h
V rámci hudebních cen Aurel, což je slovenská obdoba českých Andělů, byla letos poprvé rozdána také žánrová ocenění. Vedle žánrů, které mají paralely i u nás (folk, jazz, world music, alternativa) se slovenská hudební akademie rozhodla udělit také cenu za gospelovou hudbu (přičemž toto označení u našich východních sousedů znamená produkci libovolného žánru s křesťansky zaměřenými texty). Prvním gospelovým držitelem Aurela se stala formace Kapucíni & Stanley, kterou tvoří skuteční kapucíni v čele s bratry Ondrejem a Félixem Tkáčovými a Michalem Hirkem, doplnění písničkářem-nekapucínem Stanleym. Všichni zmínění členové kapely vám své album Všetkými desiatimi podrobně představí v pořadu Jak se vám líbí, jehož reprízu Proglasu uvede v sobotu 3. června od 15 h.

sobota 3. června od 19.15 a úterý 6. června od 16.55
Skupina KOA vydala letos první album po smrti Zuzany Navarové. Bývalý člen kapely Iván Gutiérrez se na českou scénu vrátil loni na podzim s titulem Madera. Oběma těmto albům i starším projektům skupiny KOA se budeme věnovat v dalším vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé!