Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bluegrass na Proglasu o prázdninách

úterý 18. července od 19.15 + repríza: sobota 22. července od 15.00
Jakub Racek, zpěvák a kytarista bluegrassové skupiny Monogram, vydal letos své autorské sólové album Nine Cuts. CD obsahuje jednu píseň a osm instrumentálních skladeb, přičemž jde o žánrovou směs od folku přes bluegrass po funky. Rozhovor s Jakubem pro Proglas připravil Radek Habáň. Vedle informací o nové desce se pánové budou věnovat i nedávné cestě Monogramu do Spojených států.
 
čtvrtek 20. července od 19.15
Kapela Madalen ze Zábřehu na Moravě, která hraje moderní blegrass s prvky folku a swingu, vystoupí po třech letech znovu ve studiu Proglasu v Brně v rámci pořadu Jak se vám líbí. Představí nejen nový repertoár, ale také novou sestavu, ve které hrají významnou roli manželé Jan a Blanka Adamcovi, jinak známí z litovelské folkové skupiny A. M. Úlet. Písně skupiny Madalen si můžete naladit ve čtvrtek 20. července od čtvrt na osm večer.

středa  26. července od 19.15
Další bluegrassovým hostem vysílání Proglasu bude skupina Podjezd ze Zlína. Letos jí vyšlo první album s názvem Láskám… a právě o něm budou členové kapely ve studiu hovořit. Rozhovor si můžete naladit 26. července večer.

středa 2. srpna od 19.15
Plzeňská bluegrassová kapela BlueGate získala před několika dny interpretační Portu v Jihlavě. V soutěži o Krtečky na Zahradě 2006 se umístila na velmi dobrém desátém místě. Na obou těchto festivalech skupina představovala své nové koncertní album Live, které letos vyšlo u vydavatelství Good Day Records. A právě o něm, ale také o festivalových úspěších bude na Proglasu hovořit Milan Tesař s kapelnicí a baskytaristkou BlueGate Ilon Leichtovou.

středa 9. srpna od 19.15
Své první album vydala v letošním roce také brněnská bluegrassová skupina Drive v čele s Davidem (kytara) a Veronikou (zpěv) Němečkovými. CD se jmenuje Čekání na zázrak a vedle autorské tvorby Davida Němečka obsahuje například několik písní z dílny Petra Pololáníka. Rozhovor o albu vám nabídneme ve středu 9. srpna. A protože David Němeček je současně dramaturgem festiválku Hoří, má panenko! v Lipůvce u Blanska (koná se 12. srpna), pozveme vás v pořadu i na tuto akci.

Nebluegrassový bonus:

čtvrtek 3. srpna od 19.15
Jedním z objevů letošní festivalové sezóny je dívčí vokální kvarteto Přelet MS pod vedením Romany Tomáškové, známé jinak ze skupiny Toman a lesní panna. Soubor přijede své písňové miniatury zazpívat živě do studia Proglasu ve čtvrtek 3. srpna.