Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

1. ročník festivalu Dřevohostické Folkáč za dveřmi!

V sobotu 19. srpna 2006 ve 14.00 hodin se areál zámecké zahrady v Dřevohosticích opět rozezní folkovou, country, trampskou  a bluegrassovou muzikou. Po vydařeném loňském nultém ročníku se pořadatelé – Obecní úřad Dřevohostice ve spolupráci s trampskou kapelou Pupkáči z Lipníka nad Bečvou – rozhodli pokračovat a opět sestavili pestré menu příjemné muziky.

V programu se představí kapely 16 strun a šmytec (Šternberk), The Šůtrs (Haná), Madalen (Zábřeh), BG Styl (Ostrava), Pupkáči (Lipník nad Bečvou, Žamboši (Vsetín), Celtic Cross (Ostrava) a jako hlavní host programu vystoupí v 16.40 hodin kapela Žalman & Spol. Ve 21.30 vypukne country bál s litovelskou kapelou Poraz country Band a tanečními vstupy skupiny Country Half Dance z Týna nad Bečvou, který bude končit až hluboko po půlnoci. Festival budou moderovat stejně jako loni Blanka Tornádo Prudilová a Michal Hroch Odložilík, o dobrý poslech se postará mistr zvuku Jiří Jehlář.

Součástí přehlídky kapel bude stejně jako loni divácké hlasování. Vítězná kapela postoupí do dalšího ročníku a v roce 2007 si bude moci zahrát v hlavním čase mezi hvězdami festivalu. Kromě divácké ceny čekají na kapely ještě další tři ceny, jejichž donátoři dle svého uvážení odmění formaci, která se jim nejvíce zalíbí. Bude udělena cena starosty Dřevohostic Ladislava Sigmunda, cena výtvarníka scény mistra Alexandra Forýtka a cena kastelána dřevohostického zámku Jiřího Kasperlika.

Areál bude opět vyzdoben ve stejném duchu jako loni rukou mistra A. Forýtka, v zámku bude možno navštívit výstavu fotografií dřevohostických fotografů a výstavu historických předmětů, dokumentů a fotografií Mgr. Jiřího Jakubála z Dřevohostic (oproti loňsku doplněná a rozšířená).

Pro návštěvníky je kromě dobré muziky připraveno bohaté občerstvení s několika druhy piva a jídla s nabídkou, která pamatuje i na vegetariány. Pejskům na vodítku a s náhubkem vstup povolen. V ceně vstupenky je i možnost přenocovat ve vlastním stanu přímo v areálu zámecké zahrady, k dispozici bude úschovna kol pro cyklisty a kompletní hygienické zázemí.

Vstupné na celou přehlídku činí 100,-Kč (od 21.00 pouze 60,-Kč), děti do 12 let zdarma.
Srdečně zvou pořadatelé – Obecní úřad Dřevohostice a Pupkáči.

Blanka Tornádo Prudilová