Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Co je nového v hudebních pořadech Countryrádia

Nový školní rok je ideální příležitostí k inovacím a ty se nevyhýbají ani programům nejposlouchanější pražské soukromé rozhlasové stanice. Z hlediska čtenářů Ifolku bude stát za pozornost především  rozšíření záběru podvečerní nedělní hodinky od 19 do 20 hod., kde dosud byl pořad demosnímků Hudební kurýr. Jeho náplň zůstane zachována ve stručnější míře  jako rubrika v rámci nového pořadu Folkmenu a vzniklý uvolněný prostor bude věnován folkové muzice obecně – aktuálním novinkám, ale i ohlédnutí za historickými nahrávkami a zajímavostmi.

Další pořady se inovují v menším rozsahu: Oblíbené Písničky z mojí poličky (pondělí 21-22 hod, živě) vstupují do druhého roku a také do druhého kola představování písniček z archívů lidí, kteří Countryrádio dělají – opět přijdou moderátoři se svými deskami a také se dostane ve větří míře (zřejmě od listopadu) i na „mimorádiové" hosty – tak jak již na jaře naznačilo pozvání „mimorádiových" hostů, např. Michala Juppa Konečného, Petra Kocmana nebo Marušky Navrátilové.  Před tímto pořadem bude i nadále Tomáš Berka uvádět svoje hosty v pořadu Živák, kde, jak již název napovídá budou naopak hrát živě ve studiu hosté jen a jen svoje písničky.

Z žánrových pořadů připomenu ještě Bluegrassovou kolekci Zbyňka Bureše (pondělí 22-23) a Ozvěny osadních ohňů Tonyho Linharta (úterý 19-20) a „naše" žánry jsou pokryty, protože o  country se starají svými dvěma pořady Karel Černoch a Míra Křen.

Sobotní pořad Zadáno pro legendy (19-20 hod) bude mapovat od září historii country z hlediska časového , a tak tři interpreti v každém pořadu budou mít společný rok, kdy byli na výsluní slávy. 2. září jsou na programu třicátá léta minulého století. Oblibu písniček můžete zjistit v nedělním pořadu Bonanza  (17-18 hod.)  a její výsledky můžete ovlivnit nejen hlasováním v průběhu vysílání pořadu, ale i po celý týden na webových stránkách Countryrádia (www.countryradio.cz

Ovlivnit  hudební skladbu hodinky vysílání v pondělí dopoledne  můžete i v pořadu „PÍSNIČKU SI PŘEJ A SVŮJ HLAS JÍ DEJ…", (to nejsou písničky na přání, jak je znáte , i když i ty mají svůj čas: denně 18-19), ale to již přesahuje rámec tohoto článku. Na webových stránkách rádia se dozvíte také informace o řadě dalších hudebních i „mimohudebních" pořadech, soutěžích  a  akcích Countryrádia (namátkou Fígle Fr.Špačka, Křepelka, Humor po čtvrté, soutěže, klub posluchačů a pod.).

Připomenu frekvence: Praha 89,5, Beroun 98,3, Č.Lípa 102,6, Čechy 1062 a samozřejmě internet.