Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Příjemný Arnoštův večírek

Balbínova poetická hospůdka je jedním z mála podniků, kde můžete na pravidelný koncert zajít i o prázdninách. V úterý 22. srpna bylo v programu uvedeno: Arnošt Frauenberg a hosté. Pravdou je, že hosté se nekonali, ale o zábavu rozhodně nouze nebyla.

Arnošt Frauenberg - převzato z http://www.arnost.zde.cz/Arnošt Frauenberg se na písničkářskou scénu před časem vrátil po několikaleté pauze a tento fakt se projevil i na dramaturgii celého večera. Před přestávkou se dostalo na písničky starší a nejstarší, po přestávce pak na písničky napsané v období po pauze. To vše prokládáno básničkami, veršíčky a jinými slovesnými útvary.

Právě tato, po časové přímce se pohybující, dramaturgie odhalila vývoj Arnošta Frauenberga – autora. Zatímco první písničky byly (až na výjimky) v podstatě laciné rýmovánky o hmyzu, kterým chyběla nosná melodie, nejnovější písničky jsou na témata vážnější. A hlavně v sobě Arnošt objevil melodika.  Skromně se domnívám, že velký autorský posun se zde odehrál hlavně díky Arnoštově účasti v písničkářském sdružení Krychle.

Byl to rozhodně příjemný večírek, který vygradoval dokonce i společným zpěvem a několika přídavky. Celé vystoupení se nahrávalo a přestože nahrávka zdaleka není bezchybná, nepochybně stojí za poslech. Pokud k tomu Arnošt dá svolení, nabídneme sestřih z koncertu posluchačům Rádia Folk v průběhu září. A pokud ne, rozhodně na některý jeho koncert (nebo na večírek sdružení Krychle) zajděte. Myslím, že nebudete litovat.

Arnošt Frauenberg, 22.8.2006 od 20:00 v Balbínově poetické hospůdce.