Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 18. září 2006

pondělí 18. září od 19.15
Na místě někdejšího klubu Dessert na Rooseveltově ulici v Brně vznikl klub nový s obdobným názvem – Desert. Vedle zajímavých koncertů (Babalet, Jarda Svoboda, Veselá zubatá) budou na programu například undergroundové bohoslužby s evangelickým farářem Štěpánem Hájkem, posezení u cimbálu nebo večery Rudolfa Brančovského s hosty. Právě výtvarník a hudebník Rudolf Brančovský ze skupiny Veselá zubatá  bude hostem pořadu Jak se vám líbí v pondělí 18. září.

úterý 19. září od 19.15
Desáté narozeniny letos oslavila pražská skupina Ta Jana z Velké Ohrady pod vedením šansoniérky Jany Husákové. Zároveň kapele vyšlo třetí album, nazvané Pod prahem. Rozhovor s Janou Husákovou alias Tou Janou uvedeme na Proglasu v úterý 12. září.

středa 20. září od 19.15
Novinky hudebního vydavatelství Indies Records přijde do studia představit Petr Vaněk za produkční skupinu MG. Hovořit bude o aktuálních albech Sester Steinových, Petra Skoumala, Zuzany Lapčíkové a Feng-jün Song.

čtvrtek 21. září od 19.15
Skupina Květy pod vedením Martina Evžena Kyšperského se může chlubit nominací na cenu Anděl v kategorii Alternativa za CD Jablko jejího peří z roku 2004. Nyní skupina přichází se svým druhým oficiálním albem, které nazvala Kocourek a horečka. Písně plné svérázné poetiky a nevšedních zvuků si představíme v pořadu Jak se vám líbí ve čtvrtek 21. září.

pátek 22. září od 19.15 + repríza sobota 23. září od 15.00
Třetí ročník přehlídky české a slovenské křesťanské hudby Festival Pod věží proběhne od 29. září do 1. října ve Zlíně. Z akce zaměřené původně na scholy se stala přehlídka špičky soudobé česko-slovenské křesťanské hudby. Festival se koná na ploše před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně. Na programu budou mimo jiné samostatné koncerty slovenské skupiny Kapucíni & Stanley 29. září a brněnských Mošen 30. září. V sobotu 30. září ve Zlíně dále vystoupí skupiny Alibaba, Bétel, Eliata nebo slovenský zpěvák Richard Čanaky. Stejně jako v minulých ročnících se na festivalu neplatí vstupné. Rozhovor s pořadatelem festivalu Radovanem Výsmekem poslouchejte v pátečním Jak se vám líbí (s reprízou v sobotu odpoledne).

sobota 23. září od 19.15 + repríza úterý 26. září od 16.55
Po devíti měsících připravila hudební redakce Proglasu další díl občasníku Folkové naděje. V tomto volném cyklu se věnujeme mladým folkovým kapelám a písničkářům – jak těm, kteří v posledních letech sbírají jednu festivalovou cenu na druhou, tak těm, kteří na svou první špetku slávy teprve čekají. Tentokrát se budete moci seznámit například s letošním vítězem Zahrady, skupinou Létající rabín, připomeneme si ambiciózní projekt Panoptikum, upozorníme na karvinské trio Mistři a Markétka, prostor dostane opavské Kopyto nebo frýdečtí Kajkery.