Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 23. října 2006

úterý 24. října od 19.15  + repríza v sobotu 28. října od 15.00
Nové album s názvem Modrá planeta vydala skupina Kamelot. Jedná se o první CD, které soubor natočil v současné sestavě s kytaristou Markem Drábem. Více vám o desce a také o připravovaných koncertech prozradí kapelník Kamelotu Roman Horký v úterním Jak se vám líbí.

středa 25. října od 19.15
Pražská skupina Sekvoj letos slaví 25 let od svého vzniku. Už 16 let pravidelně koncertuje v pražském P-klubu Trojická a účastní se velkých i menších festivalů. Letos byla například nejstarší ze skupin, které se ve finále Zahrady utkaly o Krtečka. Na svém kontě má Sekvoj dvě Trampské Porty a pět Jizerských not. Na Proglasu bude hrát živě ve středu 25. října.

čtvrtek 26. října od 19.15
Na turné po moravských a českých městech vyráží v listopadu písničkář Zdeněk Hamřík z Mohelnice. Potvrzené jsou zatím koncerty v Šumperku, Olomouci, Mohelnici, Hradci Králové a Litovli, na kterých Zdeněk vystoupí společně s Petrem Rímským. Zdeněk Hamřík přijde posluchače Proglasu pozvat a zahraje několik svých písní živě ve čtvrtek 26. října od 19.15.

pátek 27. října od 19.15
Sestry Steinovy vydaly letos své třetí album, nazvané Jen děcko se bojí. Milan Tesař si při té příležitosti sestry Lucku a Karolinu pozval do studia, aby se s nimi bavil nejenom o novém albu, ale třeba také o cestě na Kostariku nebo o punku.

sobota 28. října od 19.15 + repríza úterý 31. října od 16.55
Každý rok 28. října se Radio Proglas intenzivně věnuje připomínce dlouholetého soužití Čechů a Slováků ve společném státě. Jako příspěvek k tomuto programu připravila hudební redakce reprízu pořadu Slyšte, lidé! o world music na Slovensku. Těšit se můžete na flamencovou skupinu Remedios, na Družinu z Banské Bystrice, na Hrdzu z Prešova, na písničkářku Zuzanu Homolovou a další interprety.