Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 13. listopadu 2006

pondělí 13. listopadu od 19.15
V Šumperku se ve dnech 16.-18. listopadu uskuteční jedenáctý ročník mezinárodní (nejen) bluesové přehlídky Blues Alive. Vedle slavných hostů ze zámoří v čele s kytaristou Bobem Margolinem zde vystoupí například brněnský Hoochie Coochie Band, slovenský Bluesweiser, kapely z Polska nebo Jarda Svoboda z Trabandu se svým sólovým projektem. Jednorázově dojde také k obnovení česko-americké akustické kapely Snake Eaters. Více informací o festivalu se dozvíte z úst jeho dramaturga Ondřeje Bezra v pondělí večer v Jak se vám líbí.

úterý 14. listopadu od 19.15
Skupina Žáha vznikla v 80. letech v Praze původně jako folkové duo. Sestava se však mnohokrát proměnila a v současné době kapela obsahuje i dechovou sekci a hraje rytmický rock s prvky funky. U příležitosti vydání druhého alba Kiss The Rhythm! Milan Tesař pozval k mikrofonu dva členy Žáhy – zpěváka Marka Hlavicu, který si říká SoulM, a basistu Jáchyma Baška.

středa 15. listopadu od 19.15
Ve středu večer se v pořadu Jak se vám líbí sejdeme s Jaromírem Kratochvílem z hudebního vydavatelství Indies Records, který posluchačům představím novinky ze své ediční řady Happy Trails. Těšit se můžete na ukázky z nových alb Oborohu, Marie Hoffman nebo Původního Bureše.

čtvrtek 16. listopadu od 19.15
Houslista Jiří Králík vystoupil ve studiu Proglasu už několikrát – nejprve se skupinou Sunny Side, později v sólovém projektu během turné s americkou zpěvačkou Judy Coder. Nyní se chystá do pořadu Jak se vám líbí znovu se svou aktuální kapelou. Pořad poslouchejte ve čtvrtek 16. listopadu večer.

pátek 17. listopadu od 19.15  + repríza v sobotu 18. listopadu od 15.00
Kytarista Daniel Salontay, zpěvačka a baskytaristka Šina a elektronický člen Xi-Di-Nim tvoří bratislavskou skupinu Longital, donedávna ještě známou jako Dlhé diely. Jejich "alternativní folk" má spoustu příznivců nejen na Slovensku a v Česku, ale i ve vzdálenějším zahraničí, kde kapela pravidelně koncertuje. Nyní Longital vydává nové album s názvem Výprava a právě o něm bude řeč v tomto vydání Jak se vám líbí. Hostem bude Daniel Salontay.

sobota 18. listopadu od 19.15 + repríza úterý 21. listopadu od 16.55
V pondělí 27. listopadu oslaví slavnostním koncertem v pražské Lucerně své 60. narozeniny zpěvák a bývalý politik Michal Prokop. Proglas se připojuje ke gratulaci zařazením reprízy profilového pořadu o Prokopovi, odvysílaného letos o prázdninách. Vedle několika starších nahrávek v něm uslyšíte především písně z aktuálního CD Poprvé naposledy.