Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 15. ledna 2007

úterý 16. ledna od 19.15  + repríza v sobotu 20. ledna od 15.00
Redakce časopisu Folk & country vyhlásila další ročník Konkursu Zahrady. Až do konce ledna se kapely a písničkáři mohou hlásit na adrese redakce a posílat své nahrávky. Ty nejlepší dramaturgové vyberou na finálové koncerty do Prahy a do Kuřimi a zde se budou vybírat nejen účastníci soutěže o Krtečky na našem největším folkovém festivalu Zahrada, ale také účinkující na řadu dalších prestižních akcí. Více o Konkursu prozradí dramaturg Zahrady a šéfredaktor Folk & country Michal Jupp Konečný v telefonickém rozhovoru v pořadu Jak se vám líbí.

středa 17. ledna od 19.15
Hudební vydavatelství Indies Records se od ledna rozdělilo na tři samostatné firmy. Co připravuje na první čtvrtletí letošního roku jedna z nich, Indies MG pod vedením Miloše Grubera, si prozradíme ve středu večer. Těšit se můžete na ukázky z připravovaných alb Radůzy a Petra Linharta nebo na ochutnávky z projektů Havěť všelijaká 2 a Brno – město básníků. Hostem pořadu bude zástupce vydavatele Petr Vaněk.

čtvrtek 18. ledna od 19.15
Loni se na scénu vrátila brněnská rocková legenda Progres v čele se zpěvákem Pavlem Váněm a s Romanem Dragounem za klávesami. Před Vánoci vydavatelství FT Records vydalo v reedici první dvě alba Progresu – Barnodaj a Mauglího. Nejen o nich bude ve čtvrtek večer v Jak se vám líbí hovořit bývalý rozhlasový dramaturg, staronový muzikant a současný světoběžník Pavel Váně.

pátek 19. ledna od 19.15
Skupina Zdarr z Mostu označuje svou nezařaditelnou hudbu slovy "otevřená akustická fúze". V sestavě má mimo jiné dva akordeony a saxofon a jejím kapelníkem je bývalý člen Laury a jejích tygrů Zdeněk Souček. Zdarr je držitelem Krtečka z festivalu Zahrada a v roce 2002 vystoupil v našem pořadu Jak se vám líbí živě. Tentokrát se můžete těšit na rozhovor prokládaný studiovými nahrávkami, a to především písněmi z nejnovějšího alba Dar.

sobota 20. ledna od 19.15 + repríza úterý 23. ledna od 16.55
Seriál o nejzajímavějších hudebních albech roku 2006 v rámci týdeníku Slyšte, lidé! zakončíme přehledem domácích i zahraničních jazzových desek. Představíme si trio slovenského klavíristy Mateje Benka, novou nahrávku Jaco Pastorius Big Bandu, zastavíme se u nejnovějšího alba Petra Lipy. Těšit se můžete také na bubeníka Wolfganga Haffnera nebo na saxofonistu Charlese Lloyda.