Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 22. ledna 2007

úterý 23. ledna od 19.15
Na svém prvním albu v těchto dnech pracuje pražská skupina My3.avi. Vy budete mít možnost společně s redaktorkou Proglasu Radkou Rozkovcovou nahlédnout do její tvůrčí kuchyně a poslechnout si několik ukázek z ještě nedokončené desky. Rozhovor vysíláme v úterý 23. ledna od 19.15.

středa 24. ledna od 19.15
Herec Jan Budař se proslavil rolemi ve filmech Nuda v Brně a Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. Nyní se představuje také jako písničkář na albu Uletěl orlovi, které natočil se svou doprovodnou skupinou nazvanou Eliščin Band a s producentem a aranžérem Vítem Sázavským. Rozhovor s Honzou Budařem si můžete poslechnout ve středu 24. ledna večer.

čtvrtek 25. ledna od 19.15
Kapela A. M. Úlet v čele s manželi Honzou a Blankou Adamcovými vydala ve druhé polovině 90. let dvě alba a poté se odmlčela. Před dvěma lety se Adamcovi stali členy skupiny Madalen a loni po letech obnovili také A. M. Úlet. Skupina se loni stala jedním z vítězů soutěže Nová tvář na festivalu křesťanské hudby VOX a nyní se představí naživo posluchačům Proglasu. Koncert ze studia začíná ve čtvrtek 25. ledna v 19.15.

pátek 26. ledna od 19.15
Opavský muzikant Jan Roman vydal v roce 1998 album křesťanských písní Úzká cesta. Nyní se po letech vrací na scénu s rockovým projektem Ichthys, ve kterém spolupracuje se zpěvačkou a klávesistkou Darinou Dvořákovou. Jejich album Jsem spravedlivý si představíme v pátek 26. ledna v pořadu Jak se vám líbí.

sobota 27. ledna od 15.00
Loni se na scénu vrátila brněnská rocková legenda Progres v čele se zpěvákem Pavlem Váněm a s Romanem Dragounem za klávesami. Před Vánoci vydavatelství FT Records vydalo v reedici první dvě alba Progresu – Barnodaj a Mauglího. Reprízu rozhovoru s bývalým rozhlasovým dramaturgem, staronovým muzikantem a světoběžníkem Pavlem Váněm vysíláme v sobotu od 15 hodin.

sobota 27. ledna od 19.15 + repríza úterý 30. ledna od 16.55
Hudební redakce Radia Proglas vyhlašuje každý rok anketu Album roku. K hlasování jsou vyzváni publicisté, profesionální i amatérští hudebníci, vydavatelé a další osobnosti. Každý z nich může hlasovat pro jedno až pět hudebních alb bez ohledu na žánry a na národnost interpreta. Nejnovější ročník ankety vyhodnotíme v pořadu Slyšte, lidé! v sobotu 27. ledna s reprízou 30. ledna.