Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Představujeme účinkující iFOLK JAMu 2007 – MY3.AVI

Snad jste již zaregistrovali, že se v sobotu 17. února koná další ročník festiválku iFOLK JAM. Od 15:00 hodin se na pódiu Divadla Za plotem vystřídají Kámen úrazu, Nestíháme, Sekvoj, Martin Rous, Načas, Šantré, Petr Rímský, Hromosvod a MY3.AVI. O vizitky jednotlivých účinkujících jsem poprosil Karla Vidimského – Cimburu a dnes vám jeho prostřednictvím představíme právě poslední jmenovanou kapelu.
Pavel Rada

My3.aviKapelu My3.avi založili tři členové popcorové skupiny BBQ a dva stále hostující muzikanti, aby bylo kde hrát písničky, které vytváří H_1 a které se do repertoáru BBQ nevejdou. Protože si sami nebyli jisti, do které škatulky jejich muzika patří, zkusili to začátkem roku 2004 v Pražském portování v klubu Mlejn. Nepovšimnuti porotou, nechali se tehdy snadno vlákat do soutěže Notování pod Vyšehradem. V jeho druhém ročníku, v sezóně 2004/2005, se promuzicírovali až do finále, před kterým hrdinně prchli do hor. Ze stínu alpských velikánů odeslali přihlášku do následujícího ročníku téže soutěže.

Začátkem roku 2005 se My3.avi znovu přihlásili do Portování a probojovali se až do finále obou Port. Na Trampské Portě v Ústí nad Labem získali srdce diváků i porotců songem o nezapomenutelném průkopníkovi trampingu Oldřichovi Novém a vezli si domů hned dvě z hlavních trofejí. Třetí keramický nesmysl si přivezli o měsíc později z Porty v Jihlavě. Oproti tomu bez odezvy zůstala jejich účast v konkurzu Zahrady 2005, za což se Michalovi Konečnému odvděčili překrásnou písní Juppiter. Ten si je potom, dojat, vybral v konkurzním řízení do soutěže Zahrady 2006. My3.avi dodnes vděčně vzpomínají na náměšťské soutěžní vystoupení za kouzelného ranního rozbřesku… 20. dubna 2006 uspořádali My3.avi v KC Novodvorská První pravděpodobný křest svého debutového oficiálního CD, na kterém úspěšně pracují dodnes. Ve třetím ročníku Notování pod Vyšehradem se opět dostali až do finále, kde, k obecnému překvapení, výrazněji nezabodovali. Skvělý rok 2006 byl pro My3.avi velmi bohatý na vystoupení na scénách celé republiky. Připomínám aspoň účast na iFOLK JAMU 2006, klubovky v jejich domovském Kaštanu a v Ryběnaruby a dva velmi úspěšné společné koncerty s Jarretem v Táboře a v Liberci.

Sestava skupiny My3.avi se od založení nezměnila. Tvoří ji prorocké trio, sólový zpěvák a kytarista Honzík Špalek, známý jako H_1, baskytarista Kubík Vlachynský a trumpeťák Jirka Horác Horecký a jejich spoluhráči, úsměvem zářící bubeník Honza Výb Výborný a ozdoba kapely, houslistka Klárka Housková zvaná Houslová. Pro sestavu, v jaké se My3.avi představí na iFOLK JAMU 2007, je ovšem nezvratně určující jedna z posledních událostí zaznamenaná na jejich webu: Ušukata zkrotila kobylu a píše další lidovou píseň!