Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 26. února 2007

úterý 27. února od 19.15
Redaktorka Proglasu Radka Rozkovcová navštívila Muzeum hracích strojů, které najdete v Praze na Hradčanském náměstí. Muzeem, které shromažďuje nejrůznější hrací strojky, orchestriony a flašinety, vás provede v úterý 27. února večer. Těšit se samozřejmě můžete na ukázky zvuku jednotlivých přístrojů i na fundovaný výklad o zaznamenávání hudby v minulosti.

středa 28. února od 19.15
Ve středečním vydání pořadu Jak se vám líbí představí novinky ze své produkce Milan Páleš z hudebního vydavatelství Indies Scope Records. Těšit se můžete mimo jiné na ukázky z připravovaných alb skupiny Nil a dua Tara Fuki.

čtvrtek 1. března od 19.15
Od února do dubna probíhají v Brně festivaly Jazz Jaro a Etno Jaro a na jazzovou sérii jsou navázána koncertní turné několika kapel v rámci projektu Jazz do regionů. Za všemi těmito aktivitami stojí Jiří Švéda z brněnské agentury Art, který bude hostem pořadu Jak se vám líbí ve čtvrtek večer.

pátek 2. března od 19.15
VocKap je pětičlenná čistě vokální skupina, kterou dobře znají například návštěvníci křesťanského hudebního festivalu VOX. VocKap zpívá především úpravy černošských spirituálů, a to s českými i původními anglickými texty. Vedoucí souboru René Bartoš vám v pořadu Jak se vám líbí v pátek 2. března představí album In Black, které VocKapu vyšlo na konci loňského roku.

sobota 3. března od 15.00
Ve středu 14. února představili Jarda Svoboda a Jana Modráčková ze skupiny Traband v pořadu Jak se vám líbí novou sestavu kapely a také nový repertoár. Reprízu pořadu, na který přišlo velké množství posluchačských ohlasů, uvedeme v sobotu 3. března odpoledne.

sobota 3. března od 19.15 + repríza úterý 6. března od 16.55
Hudebník, skladatel a vyhledávaný producent Zdeněk Vřešťál oslavil loni 50. narozeniny. Při té příležitosti vyšlo album Do posledního dechu, které obsahuje výběr jeho písní se skupinami Nerez, Neřež i z dalších nahrávek. Nejen z tohoto CD bude čerpat Milan Tesař v profilovém pořadu o Zdeňku Vřešťálovi, který Proglas odvysílá v dalším vydání týdeníku Slyšte, lidé!