Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

iFOLK JAMfoto 2007 – I. díl

Jarda Horyna - skvělý zvuk

Pro všechny vystupující stejný, vyrovnaný a vždy od první písničky vysoce kvalitní zvuk byl obrovskou devizou letošního iFOLK Jamu. Jeho pachatelem byl mistr zvuku Jarda Horyna, který bedlivě sleduje dění i v záhlaví této fotoreportáže, a jeho choť Hanka. Ta kmitala okolo mikrofonů a ostatní techniky tak hbitě, že ji digitální fotoaparát Jirky Šámala nedokázal  zachytit.

Kámen úrazu

Hudební maraton iFOLK JAMu 2007 odstartovala 17. února v 15 hodin skupina Kámen úrazu: zleva Michal Aron, Danča Sedláčková, Tonda Podlaha, Blanka Marge Matoušková, Martin Lasevič a Bob Lee Hokr.

Kámen úrazuKámen úrazu

Na levém obrázku benjamínek kapely Michal a kapelnice Danča, autorka  všech textů Kamene úrazu, mimochodem, velmi dobrých. Vedle Martin a Bob. Věřili byste tomu, že Martin čeká druhé dítě a odchází na mateřskou dovolenou?

NestíhámeNestíháme

Honza Řepka získává takový ten správný roztěkaný a přitom na něco soustředěný pohled génia. Dobře jsi to v repotáži z iFJ 07 napsal, Miloši Kellere. Na druhé fotografii Honza v obvyklém duu Nestíháme s Petrem Ovsenákem. Skvělí, jako obvykle!

Sekvoj

Pavel Krumphanzl a Karolína Skalníková, čili mládežnická sekce třetího vystupujícího, trampfolkové Sekvoje. Na dalším snímku celá sestava. Uprostřed Olda Dolejš, otec zakladatel a víc než než čtvrt století kapelník Sekvoje.

Sekvoj

Nahoře s dobrem, dole s banjem a jindy s mandolínou, to je Mirek Burian, služebně nejmladší Sekvoják. Vedle, již přes pětadvacet let se sólovou kytarou, Pavel Hurt, druhý z otců zakladatelů kapely. Tradice nebrání muzice ve zrání ani vývoji..

SekvojSekvoj

Sekvoj je zakladatelkou a spolupořadatelkou soutěže Notování pod Vyšehradem. Následující vystupující, Martin Rous, je vítězem jeho třetího, tj. loňského ročníku.

Martin Rous

Že toto vítězství, stejně jako Porty 2006 z Jihlavy, autorskou a interpretační, a první Veleňský Čuprdlik získal zaslouženě, Martin svým vystoupením dokázal více než velmi výrazně.

Miloš Kellerdort

Protože speaker programu, znalec kolejové dopravy a milovník čokolády Miloš Keller (vlevo) slavil dva dny po iFJ 07 půlkulaté narozeniny, dostal zhruba v polovině programu prezent. Koukněte!

NačasMichal Pravec - Načas

Před dvanácti lety založil Honza Komín skupinu Načas. Od té doby pro něj NAČAS znamená STÁLE (na fotografii s baskytaristou Slávkem Tyrkasem). Vpravo zpěvák, jehož hlas, spolu s Honzovými písničkami, činí Načas Načasem – Michal Pravec. Dole kompletní sestava: zleva Jakub Horecký, Tomáš Komín, Matouš Vokoun a Michal, Honza a Slávek.

Načas

Načas dohrál svoji premiéru s bicími Matouše Vokouna a otevřel druhou polovinu programu. O tom, že byla také krásná, vypovídá závěrečný fototriptych, který nabízíme jako závdavek druhého dílu iFOLK JAMfota 2007, který vyjde příští týden.

KlárkaKlárkaKlárka

Ano, je to houslistka Klárka Housková z Písku, ve skupině My3.avi též HOUSKA Z PÍSKU zvaná.