Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 12. března 2007

úterý 13. března od 19.15

Znojemský muzikant Antonín Maceček stojí v čele úspěšného projektu Burana Orffchester, avšak nezapomíná ani na svou domovskou kapelu Lucrezia Borgia. Jen v loňském roce s ní vydal čtyři nová alba: Válka růží, O hroznové koze, Jeden o voze a my o koze a Perchè l'e da regalar. Témat k povídání bude tedy dost. Historizující folk Lucrezie Borgie poslouchejte v Jak se vám líbí v úterý 13. března.

středa 14. března od 19.15
Písničkář Pavel Dobeš natočil po devíti letech nové autorské album, které nazval Banány. O banánech, trampingu, vzpomínkách nebo o Iráku bude rozhovor, který s Dobešem natočil Milan Tesař. Těšit se samozřejmě můžete na písně z nového alba i na nahlédnutí do písničkářova autorského soukromí. Pořad vysíláme 14. března v 19.15.

čtvrtek 15. března od 19.15
Ve středu 21. března oslaví své 50. narozeniny Jiří Karas Pola, kapelník skupiny Poutníci. A protože u Poutníků je každá oslava kulatých narozenin spojená se zajímavým narozeninovým koncertem, mají se i tentokrát příznivci legendy českého bluegrassu na co těšit. Rozhovor s Jiřím Polou odvysílá Proglas ve čtvrtek 15. března.

pátek 16. března od 19.15
Pod zkratkou PHB se skrývá Pathetic Hypermaket Band, velmi příjemná folková kapela ze Slovenska. Její členové přijedou do Proglasu představit své album Kto je na víne. Rozhovor poslouchejte v pátek 16. března večer.

sobota 17. března od 15.00
Písničkář Slávek Janoušek nedávno vydal svůj Téměř kompletní zpěvník. Kniha o více než 250 stranách obsahuje všechny písničkářovy hity (Nádherný letní den, Byla to jízda, Kdo to zavinil a mnoho dalších), ale také pozapomenuté a raritní skladby. Nechybí autorův stručný životopis a především komentáře k jednotlivým písničkám. Více se o zpěvníku dozvíte přímo z úst Slávka Janouška. Reprízu rozhovoru poslouchejte v sobotu 17. března od 15.00.

sobota 17. března od 19.15 + repríza úterý 20. března od 16.55
V dalším vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! vás pozveme na hudební procházku Afrikou. V šedesátiminutovém pořadu se setkáte s interprety ze Súdánu, Mali, Guineje-Bissau, Alžírska, Mauritánie, Rovníkové Guineje a dalších exotických zemí. O týden později na tento pořad naváže obdobný výlet do Latinské Ameriky.