Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 7. května 2007

pondělí 7. května od 19.15
Jazzová zpěvačka Elena Suchánková pochází z Brna. Studovala na proslulé Berklee College Of Music v americkém Bostonu a její první CD You Go To My Head úspěšně bodovalo v jazzových hitparádách v USA. V současné době Suchánková vystupuje s kapelou Jocose Jazz, jejímž členem je mimo jiné přední český hráč na vibrafon Radek Krampl. Zpěvačku jsme s mikrofonem zastihli krátce po jejím březnovém brněnském koncertě. Rozhovor vám nabídneme v pondělí v Jak se vám líbí.

úterý 8. května od 19.15  + sobota 12. května od 15.00
Šedesáté narozeniny nedávno oslavil trampský písničkář Vojta Kiďák Tomáško. Při té příležitosti natočil se svým dlouholetý „parťákem" Ríšou Melicharem nové dvojalbum, které dostalo název Srpnové trávy. Bilanční rozhovor s jubilantem uvedeme v úterý 8. května v pořadu Jak se vám líbí.
 
středa 9. května od 19.15
Pod názvem Young Pekáč se skrývá studentský hudební soubor, který vystupuje pod hlavičkou Základní umělecké školy v Modřicích u Brna. Kapelníkem je známý brněnský trombonista a skladatel Mojmír Bártek. Skupina se věnuje jazzu, swingu, latinskoamerické hudbě a dalším žánrům. Rozhovor s Mojmírem Bártkem a dalšími členy Young Pekáče uvedeme na Proglasu ve středu 9. května.

čtvrtek 10. května od 19.15
Berounská swingová kapela Ponožky pana Semtamťuka je historicky prvním vítězem soutěže o Krtečka na festivalu Zahrada – první cenu diváků dostala v roce 1994. Po delší odmlce se skupina loni vrátila na scénu a nyní připravila k vydání své druhé album Příhodný vítr. Více prozradí ve čtvrtečním Jak se vám líbí kapelník a autor repertoáru Tomáš Suchý.

pátek 11. května od 19.15
Další vydání Taktu, měsíčníku s novinkami z křesťanské hudby všech žánrů, připravují Jana Peřtová a Petr Maček z brněnského Trans World Radia.

sobota 12. května od 19.15 + repríza v úterý 15. května od 16.55
Na podzim se na pultech objeví nové album písničkářky Radůzy, přičemž zpěvačka a skladatelka slibuje inspiraci barokní hudbou, minimalismem a hiphopem a celkově velkou změnu stylu. Protože tím končí jedna Radůzina tvůrčí etapa, zrekapitulujeme v pořadu Slyšte, lidé! dosavadní kariéru jedné z nejzajímavějších a nejúspěšnějších českých písničkářek. V pořadu si představíme také koncertní CD a DVD, které vyšly na začátku letošního roku.