Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Přijeďte na konec světa

Malý festival na konci světa Amfolkfest je tu opět po roce. V sobotu 28. června se Pulčín, nejvýš položená a jedna z nejhezčích obcí na Vsetínsku, znovu zaplní muzikou.

Z Košic dorazí Bobova dieta, ale šetřit vás určitě nebude. Aby si na své přišli i příznivci irské muziky vystoupí Celtic Cross. Stále rostoucí duo Nestíháme z Prahy přiveze kromě svého nového CD i písničky, které vám možná trošku připomenou jedno světově slavné folkové duo. Kromě Hauera Erazima přivezou veselé i o kus vážnější písně Kuba Slamák s Milanem Sovou. Bude-li se vám zdát, že se program začne řítit do jakéhosi nedorozumění, vězte že jde o nedorozumění Hluboké. Písničkářskou čest bude hájit René Souček. Každý festival má své každoroční účinkující a ani Amfolkfest není vyjímkou. Ze Sklenných Teplic i letos přijede se svým melodickým folkem skupina Jasoň. Nové folkové uskupení, které už stačilo posbírat první zkušenosti i úspěchy, se jmenuje Netřísk a dorazí z Chodova u Karlových Varů. Trampskou písničku představí zkušený a ostřílený Špunt z Přerova. Pražské Šantré kromě nového CD přiveze z Prahy svůj maximalisticky znějící folk v minimálním obsazení. Skupina I.C.Q. je sestavena z muzikantů Moravy a Slezska a letos si úspěšně zahrála i na Zahradě. Andělskou hudbu i texty si jistě rádi vyslechnete v podání takřka místních Žambochů, kterým to v posílené sestavě s rytmikou hraje zase o kousek lépe. Vyskytují-li se někde Žamboši i Šantré znamená to, že uslyšíte i The Blbítls. Hlavním hostem, závěrečnou třešničkou na dortu se jistě stane vystoupení Nezmarů a ty snad představovat ani není třeba. Večer však jejich vystoupením nekončí, Jižané připravují na sobotní noc tradiční country bál.

Pokud vám čas dovolí, neváhejte a přijeďte už v pátek, kdy se jamuje v místní hospůdce, před ní i na několika dalších místech.

Amfokfest probíhá v příjemném zahradním prostředí v areálu bývalé školy v Pulčíně. Veškeré další podrobnosti lze snadno zjistit na internetových stránkách: www.amfolkfest.cz.