Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 23. července 2007

pondělí 23. července od 19.15
V tomto vydání pořadu Jak se vám líbí si představíme všech pět letošních držitelů ceny Krtek z našeho největšího folkového festivalu Zahrada. V diváckém hlasování zvítězila skupina Burana Orffchester před kapelami Načas a Epy de Mye. Z písničkářů a dvojic se divákům nejvíce líbil Pavel Helan. A cenu pořadatelského štábu obdržela bratislavská skupina Sanyland. Rozhovory se všemi oceněnými jsme natočili přímo na Zahradě.

úterý 24. července od 19.15
V neděli 29. července se na zámku Mostov u Chebu uskuteční festival Folkový Mostov. Od 11 h zde budou postupně hrát skupiny Alternativa, Tuláci, Přelet MS, Hradní duo a Ginevra. Součástí programu bude prohlídka zámku a muzea porcelánu. Více informace prozradí za pořadatele festivalu Míla Pražák v úterním Jak se vám líbí.

středa 25. července v 16.00
V sobotu 28. července se v Pulčíně u Francovy Lhoty na Vsetínsku koná další ročník festiválku Amfolkfest. Vystoupí na něm například Celtic Cross, Nestíháme, duo Sova & Slamák, Špunt, Šantré, Bobova diéta, Hluboké nedorozumění, písničkář René Souček nebo letošní držitelé Anděla Žamboši. Hlavní hvězdou festivalu budou Nezmaři. Rozhovor s pořadatelkou Evou Endy Sobkovou naladíte ve středu 25. července odpoledne.

středa 25. července od 19.15
Spolupracovník Proglasu Petr Šafařík se ve svém občasníku Muzika bez hranic bude tentokrát věnovat zahraničním písničkářům a zpěvákům. Těšit se můžete na Paula Simona, Enyu, Gerryho Raffertyho, Cata Stevense, Bruce Springsteena, Neila Diamonda a další.

čtvrtek 26. července 19.15
Hostem čtvrtečního Jak se vám líbí bude Vojtěch Klimt, jeden z největších znalců tvorby Karla Kryla. Přes svůj relativně nízký věk – narodil se na začátku 70. let – je od roku 1990 předsedou Klubu Karla Kryla a svůj dlouholetý zájem o písničkářovu tvorbu nedávno zúročil v knize Akorát že mi zabili tátu (Příběh Karla Kryla). Rozhovor s Vojtěchem Klimtem, prokládaný méně známými Krylovými písněmi, si můžete naladit ve čtvrtek 26. července od 19.15.

pátek 27. července od 19.15
V pátek 27. července přineseme rozhovor s písničkářem Arnoštem Frauenbergem. Autor ze středočeského Žebráku se na svém prvním albu Rozednívání obklopil českou písničkářskou elitou. Jako hosté na CD účinkují například Slávek Janoušek, Jaroslav Samson Lenk, Ivo Cicvárek, Jan Žamboch a další.

sobota 28. července od 15.00
V repríze si můžete poslechnout koncert folkového Vltavínu ze studia Proglasu. Původně šestičlenná folkrocková skupina zeštíhlela a nyní ji tvoří pouze dva hráči – kytarista, zpěvák a autor většiny písní Roman Piroch a klávesista David Turek. Vltavín v těchto dnech pracuje na novém albu.

sobota 28. července od 19.15 a úterý 31. července od 16.55
V rámci týdeníku Slyšte, lidé! zopakujeme profil dua zpěvaček a violoncellistek Tara Fuki. Řeč bude především o nejnovějším albu Auris, na kterém Dorota Barová a Andrea Konstankiewicz-Nazir spolupracují mimo jiné s jazzovým Vertigo Quintetem.