Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 27. srpna 2007

úterý 28. srpna od 19.15
Folkové duo Nestíháme, které tvoří Jan Řepka a Petr Ovsenák, vydalo své první dlouhohrající album s názvem Víceméně v klidu. Nejen o něm, ale také třeba o letošním vítězství na Portě, bude Honza Řepka hovořit v pořadu Jak se vám líbí v úterý 28. srpna.

středa 29. srpna od 19.15
Banjista Svaťa Kotas, bývalý člen skupin Poutníci a Fragment, založil krátce po roce 2000 novou skupinu Svaťa Kotas Band. V ní spolupracuje mimo jiné s o generaci mladší zpěvačkou Natálií Havrdovou nebo s textařem a kytaristou Tomášem Vojtkem. Právě Tomáš Vojtek bude spolu se Svaťou Kotasem hostem středečního Jak se vám líbí. Těšit se můžete na ukázky z alba Land Of Endless Joy.

čtvrtek 30. srpna od 19.15
Bluegrassová skupina Wyrton z Ronova nad Doubravou nahrála v pražském studiu Good Day své první oficiální album Jinak to nejde. CD obsahuje česky zpívané skladby, jejichž melodie jsou z velké části převzaté ze zahraničních originálů. Autorem jedné skladby je Jan Roth (mandolína), jednu složil Filip Barták (banjo), jednu skupině věnoval Petr Kůs. Rozhovor s členy skupiny Wyrton vám nabídneme ve čtvrtek večer v Jak se vám líbí.

pátek 31. srpna od 19.15
Světový veletrh žánru world music WOMEX ve španělské Seville není sice přístupný veřejnosti, avšak zajímat by mohl všechny české fanoušky exotické muziky. Právě sem si totiž jezdí dramaturgové Folkových prázdnin v Náměšti nad Oslavou, Colours Of Ostrava, pražské přehlídky Respect a dalších festivalů vybírat zajímavé interprety z celého světa. Pravidelným návštěvníkem WOMEXu je i hudební publicista Petr Dorůžka, kterému se letos dostalo obrovské pocty. Stal se totiž jako první Čech v historii členem kolegia takzvaných „sedmi samurajů" z celého světa, kteří rozhodují o tom, které kapely na WOMEXu na podzim vystoupí. Více ze zákulisí tohoto nesnadného rozhodování prozradí Petr Dorůžka v pořadu Jak se vám líbí v pátek 31. srpna.

sobota 1. září od 15.00
Z Horní Bečvy (a více či méně přilehlých oblastí) pochází folkrocková skupina Z Horní Dolní a dál na jih. Na svých stránkách tvrdí: „Naše kapela se zabývá vlastní tvorbou inspirovanou nejrůznějšími styly a náš repertoár je směsicí odlišných pohledů a zkušeností jednotlivých členů kapely. Od rocku, jazzu až po country a lidovou muziku." Rozhovor s jejími členy uvedeme v repríze v sobotu 1. září od 15.00.

sobota 1. září od 19.15 a úterý 4. září od 16.55
Několik zajímavých novinek připravilo na letošní léto pražské hudební vydavatelství Good Day Records. Jedná se mimo jiné o nové album zpěvačky Pavlíny Jíšové s názvem Andělé jsou s námi, o CD Chat folkové skupiny Devítka, o titul Jinak to nejde bluegrassového Wyrtonu nebo o CD Víceméně v klidu písničkářského dua Nestíháme. O těchto i dalších titulech bude řeč v dalším vydání pořadu Slyšte, lidé! Aktuální produkci Good Day Records představí šéf vydavatelství Jiří Mašek.