Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Za písničkou do brdských svahů a údolí

Ono se řekne malý festiválek, a přitom tak pestrá paleta hudebních žánrů, považte: folkové a trampské písničky, dixie, swing, blues i klasickou koncertní kytarovou muziku nabízí již tuto sobotu, 8. září 2007, čtyřiadvacátý půlročník Příbramského huntíku, na kterém se již dvanáct let setkávají muzikanti z Pobrdí i odlehlejších okresů. Vypravit se za nimi můžete do lesů nad obcí Nové Podlesí u Příbrami, do kouzelného Lesního divadélka Skalka.

Katka Misíková a Jakub Kořínek na zimním XXI. půlročníkuNa scéně malého amfiteátru pod korunami mohutných jehličnanů budou od 13.30 muzicírovat skupiny Ježkovy voči (Příbram), Maděra (Příbram), Přelet M.S. (Blovice), Půl dechu do měchu (Hořovice), Sekvoj (Praha) a Toman & lesní panna (Blovice). Z duet se představí Jana & Zdeněk Hejkrlíkovi (Příbram), Luboš Hrdlička & Šárka (Velešín), Jakub Kořínek & Katka Misíková (Praha + Plzeň), Nestíháme (Praha + Nelahozeves) a Quaoar (Praha). Písničkáře bude reprezentovat Jirka Řehulka (Rosovice u Dobříše). A pokud vše dopadne tak, jak by si pořádající manželé Hejkrlíkovi přáli, bude finále programu pod hvězdnatou oblohou patřit Dobříšskému dixielandu.

Těm, kteří se na Příbramský huntík vypraví přes Příbram (do Nového Podlesí je to jen několikakilometrová procházka vzhůru nakloněnou rovinou silnice a od něj, k divadlu, už jen pár desítek metrů, rovinou ještě nakloněnější lesní cesty) lze doporučit ještě jednu zajímavou akci. V Kulturním domě Příbram, mimořádném to skvostu stalinského baroku, se ve stejný den a v následujícím dopoledni koná tradiční prodejní výstava Nože 2007. Lze na ní spatřit širokou škálu výrobků od uměleckých děl Mistrů nožířů, přes ručně vyráběné lovecké a jiné krásné účelové nože, až po sériově produkované kapesní a kuchyňské kudly. Tato výstava, největší svého druhu u nás, je přímo u kulturního domu doprovázena trhem rukodělných řemesel. Na něm bude v sobotu odpoledne fungovat i malá folková scéna, jejíž program nebyl zatím upřesněn. Nicméně, i bez muziky – a to se nestane, výstava stojí za vidění.