Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 1. října 2007

pondělí 1. října od 19.15
HUKL je kapela písničkáře Petra Hudce, který původně vystupoval pouze v duu s kytaristou Karlem Klouparem. Teprve potom pánové přibrali „do party" další dva spoluhráče – houslistu Petra Číhala a basistu Ondřeje Maňáka. Jejich projekt Reynkarnace, pásmo zhudebněných veršů Bohuslava Reynka, měl koncertní premiéru na podzim 2005. Tehdy, na začátku listopadu, skupina vystoupila s několika písněmi živě také u nás na Proglasu. Od března loňského roku až do letošního jara vznikala studiová nahrávka, na které se vedle základní čtyřčlenné sestavy podílelo i několik zajímavých hostů. Rozhovor s členy skupiny HUKL, věnovaný především Reynkově poezii, vysíláme v pondělí 1. října.

úterý 2. října od 19.15
Své album Dvanáct slov přijede do Proglasu představit bluesový písničkář Jakub Kořínek. Jedná se o autorské CD, na kterém Kořínka doprovází sedm dalších muzikantů – Jaroslav Šperl na bicí, Stanley Maciarz na baskytaru, Martin Juha na kytaru, Lukáš Šebesta na banjo a další. Kromě toho v několika písních zpívá Kateřina Misíková, se kterou Jakub Kořínek pravidelně vystupuje v duu. Takto se zúčastnili například písničkové soutěže Notování pod Vyšehradem nebo semifinále Zahrady písničkářů.

středa 3. října od 19.15
Další vydání svého občasníku Muzika bez hranic připravil na 3. října pro posluchače Proglasu Petr Šafařík.

čtvrtek 4. října od 19.15
Folková skupina A. M. Úlet z Moravičan u Mohelnice začala loni po delší pauze znovu koncertovat. Za krátkou dobu po svém návratu na pódia stihla vyhrát soutěž mladých křesťanských kapel Nová tvář, natočit kvalitní demo, vystoupit na několika charitativních koncertech nebo rozjet projekt hraní ve věznicích. Kromě toho letos A. M. Úlet doprovází kanadskou písničkářku Silvii Forsyth. Společně s ní vystoupí 4. října živě ve studiu Proglasu.

pátek 5. října od 19.15
Dvě kvalitní alba zůstala po folkové dvojici Disneyband, které tvořili Martin Kadlec a Věrka Soukupová. Po Věrčině odchodu z dua Disneyband několik měsíců nefungoval, avšak nyní se vrací v novém obsazení. Po boku zkušeného autora Martina stojí dvacetiletá Kateřina Petráňová. Martin Kadlec o ní říká: „S podobnou muzikou, jakou se prezentuje Disneyband, zatím neměla mnoho zkušeností. Objevila se v kapele Hitmakers a zpívá s funkovou formací Funk Corporation, která je na severu Čech už téměř stálicí. Disneyband je v novém složení, vyjma několika málo písní, schopen zahrát téměř stejný repertoár jako před rokem a objevují se i písně nové. Disneyband má možná trochu jiný zvuk, ale změna mu neubrala na obsahu a napětí. Přibylo navíc trochu energie a dynamiky." Nový Disneyband bude hrát živě ve studiu Proglasu 5. října a vedle základní dvojice by s ním měl vystoupit ještě hostující hráč na klávesy a trombón.

sobota 6. října od 15.00
Krátce před začátkem výročního koncertu skupiny Mošny v brněnském Semilassu opakuje Proglasu živé vystoupení kapely  z 26. září. Oblíbená brněnská folková skupina, dvojnásobná držitelka diváckého Krtečka z festivalu Zahrada, letos slaví 15 let od svého vzniku.

sobota 6. října od 19.15 a úterý 9. října od 16.55
Další vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! bude patřit bluesovým novinkám. Představíme si nové CD americké zpěvačky Koko Taylor, novinku nizozemsko-palestinské formace NO Blues a další zajímavé nahrávky.