Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 8. října 2007

úterý 9. října od 19.15
Bob Frídl, v první polovině 70. let jeden z našich nejúspěšnějších zpěváků, si vlastním nákladem vydal album Roky už se toulám. CD obsahuje Frídlovy největších hity, a to jak autorské, tak převzaté například od Charlese Aznavoura nebo Boba Dylana. Rozhovor s Bobem Frídlem na Proglasu poslouchejte v úterý 9. října od 19.15.

středa 10. října od 19.15
Několik novinek ohlásil skladatel, klávesista, aranžér a zpěvák Zdeněk Král. Jednak vydal nové sólové album Expectation, jehož název – vyhlídka, domněnka nebo očekávání – prý dobře vystihuje to, o čem Zdeňkova instrumentální hudba vypovídá. Dále Král připravil pro nakladatelství Computer Press zpěvník Písničky o zvířátkách s přiloženým CD a v září mu vyšla nová knížka, Malované písničky. O těchto a dalších aktivitách Zdeňka Krále se dozvíte v pořadu Jak se vám líbí ve středu 10. října.

čtvrtek 11. října od 19.15
Fredrik Janacek ze skupiny -123 minut není jediným švédským baskytaristou, který se etabloval na české hudební scéně. Rodilý Švéd Ulf Gjerdingen působí už několik let v ostravské jazzové formaci Facing West Trio a v současné době je také členem pražské skupiny Bůhví. V Česku usazeného skandinávského hudebníka představí ve čtvrtečním Jak se vám líbí Radka Rozkovcová.

pátek 12. října od 19.15
Každý druhý pátek v měsíci patří čas od 19.15 do 20.00 Janě Peřtové a Petru Mačkovi a jejich magazínu o křesťanské hudbě Takt.

sobota 13. října od 15.00
Surikhata Trio je folková skupina z Nymburka. Tvoří ji zpěvačka a básnířka Jitka Fabiánová, baskytarista a hráč na Chapman stick („kříženec" kytary a basy) Petr Svoboda a kytarista a zpěvák Jiří Vetešník. I když kapela vznikla před necelými dvěma lety, letos zaznamenala první výrazný úspěch: postoupila do finále našeho největšího festivalu Zahrada. Rozhovor s kompletní skupinou Surikhata Trio, mimo jiné o jejím prvním CD Světla a stíny, vám nabídneme v repríze v sobotu 13. října od 15.00.

sobota 13. října od 19.15 a úterý 16. října od 16.55
Slovenský zpěvák Pavol Hammel letos natočil akustické koncertní album Déjà vu společně s českým kytaristou Radimem Hladíkem. My si při té příležitosti nejen představíme toto nové CD, ale ohlédneme se za celou dlouhou kariérou Pavla Hammela. Profilový pořad poslouchejte v sobotu 13. října nebo v repríze v úterý 16. října.