Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 5. listopadu 2007

pondělí 5. listopadu 2007
Hlavní program dvanáctého ročníku mezinárodní přehlídky Blues Alive bude probíhat v Domě kultury v Šumperku ve dnech 16. a 17. listopadu. K hlavním hvězdám letos patří kytarista John Cephas s hráčem na harmoniku Philem Wigginsem, představitelé tzv. Piedmont blues, stylu typického pro jihovýchodní pobřeží Spojených států. Dalším lákadlem bude mezinárodní formace NO Blues a vrcholem festivalu bude recitál mnohonásobného vítěze Grammy Joe Louise Walkera. Více se o festivalu dozvíte v pondělí 5. listopadu z úst jeho dramaturga a znalce bluesové scény Ondřeje Bezra.
  
úterý 6. listopadu od 19.15
Ve dnech 9.-11. listopadu se v Brně v Bezbariérovém divadle Barka koná jubilejní 10. ročník Folkového oříšku – festivalu akustických folkových kapel. V programu vystoupí skupiny Neshody (Brno), Jen tak tak (Jindřichův Hradec), Kámen úrazu (Praha), Pocity (Brno), Careta (Křenovice), Oli&Lu (Bratislava/Košice), Ořešák (Brno), Jauvajs (Praha), Žakéři (Brno), Grandis (Praha), Kapky (Červená Voda), Nadotek (Brno). Slovem provází Jiří moravský Brabec. Na festival vás jeho dramaturg David Maroš pozve v úterý 6. listopadu v Jak se vám líbí.
 
středa 7. listopadu od 19.15
Ve středečním Jak se vám líbí si představíme bluesrockovou skupinu Staří psi ze Zlína. Kapela má za sebou účast v televizním pořadu Blues ze Staré Pekárny, předskakovala v Praze legendárním Ten Years After a hrála na řadě bluesových, jazzových i rockových festivalů. V současné době kapela připravuje své první album.

čtvrtek 8. listopadu od 19.15
Ve čtvrtek 8. listopadu bude v našem studiu hrát živě vsetínská skupina Dareband. Kapelu založili v roce 2005 Dan Káčer (basa) a Michal Burda (housle), kteří ke spolupráci přizvali autora rozsáhlého repertoáru Jiřího „Darebu" Václavíka. Dalšími členy se později stali kytarista Martin Mrlina a zpěvačka Katka Minarčíková. Skupina svou tvorbu charakterizuje jako „inspirovanou tradicí valašských hudců a muzik a tradičních písniček". Jednoduché zpěvné melodie jsou opatřeny texty veskrze popisujícími někdy těžký, někdy veselý život Valachů.

pátek 9. listopadu od 19.15
Jako každý druhý pátek v měsíci pro vás i tentokrát chystají Jana Peřtová a Petr Maček z brněnské redakce Trans World Radia Takt, pořad plný novinek z křesťanské hudební scény z domova i ze světa.

sobota 10. listopadu od 15.00
V sobotu 10. listopadu vám v Jak se vám líbí nabídneme reprízu rozhovoru Radky Rozkovcové se švédským baskytaristou Ulfem Gjerdingenem. Muzikant usazený už řadu let v Česku vás zaujme výčtem kapel a sólistů, s kterými spolupracuje. V současné době je mimo jiné členem pražské skupiny Bůhví a ostravského Facing West Tria, doprovázel Sámera Issu nebo chrámový sbor Datio. 

sobota 10. listopadu od 19.15 a úterý 13. listopadu od 16.55
Protože rok 2007 pomalu spěje ke svému závěru, nabízíme vám v týdeníku Slyšte, lidé! jednu hudební bilanci. Ohlédneme se za letošními soutěžními festivaly a připomeneme si jejich vítěze. Řeč bude o Zahradě, Mohelnickém dostavníku, Portě, Blues Aperitivu a mnoha dalších významných i méně známých přehlídkách.