Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

INTERNETFOLK V ROCE 2001

InternetFOLK má v podstatě několik podskupin. Hned na začátku je vyjmenuji a dále se jim budu věnovat podrobněji.
InternetFOLK je: čtení o folkovém dění na české hudební scéně, které pro vás připravuje poměrně stabilní kádr redaktorů * server, který poskytuje místo pro www stránky folkových interpretů * hudební vydavatelství * pořadatel hudebních akcí.

Každý pracovní den vyjde minimálně jeden článek. To je systém, na který jsme zkušebně najeli v prosinci 2000 a který zatím funguje. Redaktoři mají „své dny“, takže je na jednu stranu „tlačí“ termín, ale na druhou stranu mají v práci určitý řád. Každý redaktor má svůj termín jednou za čtrnáct dní, a tak se o pondělky dělí Miloš Keller a Milan Tesař, o úterky Lucka a David Jirků, středy patří mé maličkosti (Pavel Rada) a Honzovi Hučínovi, čtvrtky pak Vaškovi Müllerovi a Manče Sršňové. Pátky jsou vyhrazeny externím redaktorům, ale i ty bychom rádi obsadili stálými redaktory. Máte-li tedy chuť, můžete mi napsat .
O co InternetFOLKu jde, je snad zbytečné zdůrazňovat: chceme čtivě a zajímavě informovat o tom, co se děje na české folkové scéně a také vám říci, co si o tom dění myslíme.

InternetFOLK také nabízí místo na svém serveru pro webovské prezentace folkových kapel (a samozřejmě i country, trampských a bluegrassových). Za minimální poplatek 150,- Kč/rok nabízíme nejen místo na serveru s adresou http://internetfolk.cz/kapela, ale i emailovou adresu kapela@internetfolk.cz, nonstop dohled, PHP a spoustu dalších technických věcí a propagaci stránek na InternetFOLKu. Popravdě řečeno mě celkem mrzí, že tahle naše nabídka není příliš využívána, přestože je to (když nepočítám freeweby, které některé věci nenabízejí a nikdy nebudou…) nabídka snad nejlevnější, jakou lze najít.

Pokud jde o hudební vydavatelství, není se zatím čím chlubit. První námi vydaná deska bude KONKURS ZAHRADY 2000 – středočeské kolo. Ale ta bude neprodejná, pouze pro zúčastněné kapely a pro rádia. A navíc vychází s téměř půlročním zpožděním. Snad ta z roku 2001, kterou už bychom rádi nabídli i běžným zájemcům, dopadne lépe.

InternetFOLK je i pořadatelem folkových akcí. Pořádali jsme v říjnu až prosinci FOLK HOUSE v Klubu Klamovka. Bohužel jsem s tím musel s koncem tisícíletí z osobních důvodů přestat. A tak zůstáváme pořadateli STŘEDOČESKÉHO KOLA KONKURSU ZAHRADY a INTERNETFOLKJAMu. Letošní IFJAM se připravuje zatím plíživě a pomalu, ale bude! Nejspíš v dubnu, ale o tom zase jindy.
A co že to je INTERNETFOLKJAM? Takový malý festiválek muzikantů, kteří jsou nějak spjati s InternetFOLKem nebo s folkovou konferencí InternetFOLKu. V loňském roce se představili například OŘEŠÁK, MOUR, DANNY a mnozí další.

Tak to je asi v kostce to, co vám chceme nabízet a snad i nabízíme. Pokud máte jakýkoliv nápad či připomínku, napište mi, nebo se rozepište pod článkem v diskusi.
Děkuji

Pavel Rada

Pavel Rada