Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PMP, PORCELÁN, REPARÁT, RYBNÍKÁŘI a SVIŽNÍCI

PMP BLUES BAND

Kapela PMP blues band vznikla na podzim roku 1998 kdy kytarista Martin Čarný pozval ke spolupráci Petra Bumbu na baskytaru a Petra Valdmana na bicí. Kapela hraje v celém západočeském kraji na různých akcích, festivalech v Sokolově, Stříbrné, Tachově, Mariánských Lázních, Karlových Varech adt. PMP blues band hrál i na jazzovém festivalu v Lokti. Regionální radia Dragon a Egrensis natočili s kapelou PMP blues band pořad a některé skladby použily do svého vysílání.V repertoaru má kapela bluesové evegreeny ve vlastní úpravě, jazzrockové a vlastní skladby. Od roku 2003 má kapela nového hráče na bicí Davida Košťála z Mariánských Lázní. Již s ním účinkovala kapela PMP blues band 24.2.2004 v Mariánských Lázních v pořadu Blues ve Stodole, který točila region TV.

Kapela hraje ve složení:
Lead kytara, vocal : Martin Čarný
Baskytara, vocal : Petr Bumba
Perkuse, bicí, vocal : David Košťál


PORCELÁN

Kapela Porcelán vznikla na přelomu tisíciletí z rozmaru dvou šílenců, Bedřicha a Martina, kteří se jednoho dne potkali s kytarama u jednoho stolu. A protože rytmus nebyla naše silná stránka, angažovali jsme ještě Martinova bratra Pepika, který se na stará kolena naučil hrát na basu. Tři šílenci se tedy rozhodli dobýt svět.
Hráli jsme všude, kam nás vítr zavál, s prvními úspěchy i neúspěchy, a leckdy i náhoda napomohla k rozšíření naší působnosti po širším okolí nejen České Lípy. Vyzkoušeli jsme si, jak se hraje v malých salóncích restaurací, na velkých sálech kulturních domů i na malé korbě nákladního automobilu. Zahráli jsme si i na parníku (nebyl to Titanic…) a v roce 2001 jsme poprvé vyrazili na Trampskou Portu ve Vratislavicích nad Nisou. „Hrajeme pro radost“ je Béďovo heslo a všichni s ním souhlasíme. Proto nás také potěšilo, že k dílčím úspěchům přibylo také letošní vítězství v severočeském oblastním kole Trampské Porty.
Do Ústí na finále soutěže nejedeme vyhrát, ale představit se širší veřejnosti a šířit poněkud zvláštní smysl pro humor mezi další nadšence country muziky.

Kapela Porcelán se skládá z :
Kytara, sólová kytara, zpěv : Bedřich Stedile
Doprovodná kytara, zpěv : Martin Konrád
Baskytara, vocal : Josef Konrád


REPARÁT

Folková skupina Reparát vznikla v listopadu roku 1994. V září 1999 kapela přechodně ukončila činnost. K znovuzrození došlo v roce 2001. Sestava se během let mnohokrát změnila, až dospěla do současného obsazení:
Blanka Martinkovičová zpěv, perkuse
Eva Ostřížková zpěv, perkuse
Katka Šedivá bonga, příčná a zobcová flétna
Honza Ježek kytara, zpěv
Jarda Čermák kytara, zpěv
Láďa Čížek baskytara





Autorem většiny písniček je bývalý člen skupiny Luboš Zajíček. Vlastní CD zatím vydané nemáme, pouze dvě studiové demonahrávky. První jsme natočily na podzim roku 2002 a druhou na podzim roku 2003. V současnosti hrajeme převážně v příbramském regionu, ale do budoucna bychom pole působnosti rádi rozšířili.

RYBNÍKÁŘI

– jihočeská skupina se zaměřením na trampskou písničku, ale dále ovlivněna folkem, swingem, country a spoustou dalších hudebních stylů. Základ skupiny byl položen v létě roku 1985 v Třeboni. V letech 93-95 se skupina probojovala do finále Porty a nejen v roce 2003 do autorské soutěže Porty. Z původní sestavy už setrval pouze zakládající člen Jirka Krška Kolumbus a ve skupině se za ta léta vystřídalo mnoho kamarádek a kamarádů, z nichž většina s námi spolupracuje stále a bez nich bychom to nebyli ani my. Tak takto bych nás ve stručnosti charakterizoval.
Dnešní Rybníkáři hrají v sestavě : Jirka Krška Kolumbus – kytara, zpěv, foukací harmoniky ; Peťa Grunnerová – zpěv, kytara, rytmické nástroje ; Jarda Bicera Anťák – basová kytara, zpěv. V této sestavě vystupujeme od léta 2002.
Co hrajeme? – kromě našich autorských písniček, swingové, trampské a country muziky se věnujeme písničkám pro děti. Takže Rybníkáře můžete také vidět jako vodnickou kapelu, která hraje a zpívá nejen písničky pro děti, a ve spolupráci z divadlem Kruh jezdí několikrát do roka po vlastech českých a vozí s sebou Vodnickou pohádku se spoustou písniček.
Kde vystupujeme? V klubech, na festivalech, děláme samostatné koncerty, literární pásma s písničkou a také samostatné klubové večery s názvem Nanečisto v KD Lišov, kde si každý měsíc zveme své hudební hosty.
No a aby toho nebylo málo, tak v letošním roce, tj. 23-24.července v Trocnově u Českých Budějovic budeme pořádat již desátý, jubilejní ročník našeho festivalu, tedy spíše hudebně-pohodového setkání s názvem Jihočeské zpívání 2004, na které si Vás tímto dovoluji pozvat. Další informace můžete o nás najít na : www.volny.cz/krska.jiri.



SVIŽNÍCI BRNO

pod tímto jménem vystupuje zhruba tři roky hudební uskupení brněnských muzikantů, kteří však již předtím hráli v různých kapelách. Po rozpadu skupin MC Band, PM Country a Morion, se spřátelení hudebníci rozhodli založit skupinu SVIŽNÍCI.
Pro žánrové zařazení naší kapely bych citoval Jiřího moravského Brabce.: „ …tato kapela je těžko zařaditelná do žánrových škatulek, je to něco ze swingu, něco z trampských tradic a něco vůně country dálek.“
Tato členitost je dána všemi třemi žánry, kterými byli členové rozpadajících se kapel ovlivňováni. Nehrajem jen převzatý repertoir, ale i vlastní tvorbu. Kapelník Mirek Svědínek skládá hudbu a na textech se podílejí Josef Šulák a Michal Hrbek.
V roce 2003 jsme se zúčastnili oblastního a regionálního kola soutěže Porta, odkud jsme postoupili do finále v Jihlavě. Letos hrajeme v této sestavě: Zdeňek Hrbek- baskytara, Michal Hrbek- kytara, zpěv, Mirek Svědínek- sólová kytara, zpěv, Miloš Štefl- dobro, Zdeněk Vyhlídal- banjo, Josef Šulák- zpěv, Jan Kocman- mandolína, zpěv.


Pavel Rada